Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2013,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Yahoo

Torek, 21. 5. 2013, 15.54

8 let

Peticija in množica objav proti prevzemu Tumblrja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uporabniki priljubljene blogerske platforme Tumblr so se množično odzvali na napoved prevzema s strani spletnega velikana Yahoo. Bojijo se namreč, da to pomeni konec neodvisnosti platforme.

Tumblr, ki gosti več kot 108 milijonov posameznih blogov in ima 50 milijard blogerskih objav, omogoča pa tudi objavljanje fotografij in videoposnetkov, je izjemno priljubljen predvsem med mladimi. Uporabniki, ki se bojijo, da bo novi lastnik Yahoo posegal v neodvisnost platforme, so zato sprožili pravi val zabavnih, provokativnih in tudi žaljivih objav. Med drugim je nek uporabnik objavil fotografijo moškega, ki bruha pred logotipom družbe Yahoo, precej pozornosti pa je požela tudi montaža pevke Britney Spears, ki v ponavljajočem videoposnetku ponavlja "žalostna sem". Pripravili so tudi spletno peticijo proti prevzemu Tumblrja, ki je do zdaj zbrala že 168.000 podpisov. Marissa Mayer: Ne bomo zamočili Pri Yahooju sicer uporabnike mirijo, da bo upravljanje Tumblrja ostalo ločeno in da podjetje ne bo posegalo v vsebine na blogerski platformi. "Obljubljamo, da ne bomo zamočili," je na svojem blogu zapisala prva dama Yahooja Marissa Mayer. "Tumblr je eno najhitreje rastočih medijskih omrežij na svetu in prinaša pomembno novo uporabniško skupnost Yahooju," je dodala.

Podjetnik David Karp, ki je Tumblr vzpostavil leta 2007 in je lastnik četrtine podjetja, sicer ostaja na čelu platforme. Tudi on uporabnikom sporoča, da se ekipa in cilji platforme s prevzemom ne bodo spremenili.

Strateške in finančne koristi Ostareli spletni velikan Yahoo, ki se bori za preživetje ob konkurenci uspešnejšega Googla, želi s prevzemom Tumblrja na svojo stran pritegniti več mladih uporabnikov interneta. Analitiki menijo, da cilja predvsem na ljubitelje interneta v starostni skupini med 18 in 24 leti.

Iz Yahooja so sicer sporočili, da si od 1,1 milijarde dolarjev (857 milijonov evrov) vrednega prevzema obetajo tudi finančno korist. Pričakujejo namreč, da se bo zaslužek podjetja na račun Tumblrja povečal že leta 2014.

Ne spreglejte