SiolNET. Digisvet Novice
8,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Okruten umor mladega milijonarja: bil je "profesionalno" razkosan #video

8,78

termometer

Ameriški policisti so v luksuznem stanovanju na Manhattnu 14. julija našli truplo 33-letnega ustanovitelja več tehnoloških podjetij in vlagatelja Fahima Saleha z odrezano glavo in udi. Zraven njegovega trupla je bila električna žaga. Identiteta storilca, ki so ga posnele nadzorne kamere, ni znana, glede na brutalnost zločina in modus operandi morilca pa bi lahko šlo za naročen umor. 

Policija, gozd Digisvet V gozdu našli mrtvega serijskega podjetnika: so ga pokopali bitcoini?

33-letni bangladeško-ameriški programer Fahim Saleh je bil eden od pionirjev digitalne delitvene ekonomije na dveh razvijajočih se trgih, v Bangladešu in Nigeriji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am G Man @gokadang

A post shared by Fahim Saleh (@fahims) on

Ustanovil je zelo priljubljeni platformi, Pathao v Bangladešu in Gokada v Nigeriji. Prva je bila namenjena tako imenovanemu ride-sharingu oziroma delitvi prevoznih sredstev, druga pa je delovala podobno kot Uber, in sicer je uporabnik z njo poklical taksi na motorju. 

Saleh, ki se je ukvarjal tudi z naložbami tveganega kapitala, je zaradi uspehov svojih projektov postal milijonar. Lani si je v New Yorku kupil stanovanje, za katerega je odštel več kot dva milijona evrov. 

Stanovanjska zgradba v New Yorku, v kateri je živel Fahim Saleh. Stanovanjska zgradba v New Yorku, v kateri je živel Fahim Saleh. Foto: Reuters

Prav v tem stanovanju ga je v ponedeljek njegova sestra, ki so jo poklicali zaskrbljeni sosedje, saj so skozi stene slišali krike, našla mrtvega.

Električna žaga, čistila in paralizator

Prizor je bil grozljiv - glava in udi Fahima Saleha so bili odrezani ter spravljeni v plastične vrečke za smeti.

Zraven razkosanega trupla so bili električna žaga, ki je bila še vedno priključena v stensko vtičnico, in nekaj čistil. Morilec naj bi Saleha najprej sicer onesposobil z električnim paralizatorjem. 

Tushar Atre Digisvet Skrivnostna smrt milijonarja pretresa Silicijevo dolino

Policija storilca še ni prijela. S posnetkov nadzornih kamer je sicer razvidno, da je osumljenec, ki je bil zamaskiran in oblečen v črno, vstopil v dvigalo skupaj s Salehom. Kako je osumljenec prišel v varovano stavbo, še ni jasno.

Policisti pred stanovanjskim poslopjem, v katerem so našli razkosano truplo 33-letnega milijonarja. Policisti pred stanovanjskim poslopjem, v katerem so našli razkosano truplo 33-letnega milijonarja. Foto: Reuters

Indici, da je šlo za naročen umor

Policija sumi, da je storilec pobegnil skozi zadnja vrata, ko je v stanovanje prišla sestra pokojnega, poročajo ameriški mediji.

Preiskovalci menijo, da je šlo za naročen umor, saj je bil izveden "profesionalno". Zakaj je imel Fahim Saleh na hrbtu tarčo, sicer še ni znano. Policija še ugotavlja, kaj bi lahko bil motiv za njegov umor oziroma kdo bi se lahko okoristil z njegovo smrtjo.

Preberite tudi:

  Gerald Cotten, QuadrigaCX Digisvet Filmski zaplet smrti kriptošefa, ki leži z milijoni: ga bodo izkopali? GLC Digisvet Umor zaradi fantomskih avtomobilov: kupovali so jih tudi Slovenci

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin