Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 7. 2020,
11.48

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,78

22

Natisni članek

digizgodbe mafija umor

Četrtek, 16. 7. 2020, 11.48

3 leta, 9 mesecev

Okruten umor mladega milijonarja: bil je "profesionalno" razkosan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,78

22

Ameriški policisti so v luksuznem stanovanju na Manhattnu 14. julija našli truplo 33-letnega ustanovitelja več tehnoloških podjetij in vlagatelja Fahima Saleha z odrezano glavo in udi. Zraven njegovega trupla je bila električna žaga. Identiteta storilca, ki so ga posnele nadzorne kamere, ni znana, glede na brutalnost zločina in modus operandi morilca pa bi lahko šlo za naročen umor. 

Tobiasz Niemiro
Novice V gozdu našli mrtvega serijskega podjetnika: so ga pokopali bitcoini?

33-letni bangladeško-ameriški programer Fahim Saleh je bil eden od pionirjev digitalne delitvene ekonomije na dveh razvijajočih se trgih, v Bangladešu in Nigeriji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am G Man @gokadang

A post shared by Fahim Saleh (@fahims) on

Ustanovil je zelo priljubljeni platformi, Pathao v Bangladešu in Gokada v Nigeriji. Prva je bila namenjena tako imenovanemu ride-sharingu oziroma delitvi prevoznih sredstev, druga pa je delovala podobno kot Uber, in sicer je uporabnik z njo poklical taksi na motorju. 

Saleh, ki se je ukvarjal tudi z naložbami tveganega kapitala, je zaradi uspehov svojih projektov postal milijonar. Lani si je v New Yorku kupil stanovanje, za katerega je odštel več kot dva milijona evrov. 

Stanovanjska zgradba v New Yorku, v kateri je živel Fahim Saleh. | Foto: Reuters Stanovanjska zgradba v New Yorku, v kateri je živel Fahim Saleh. Foto: Reuters

Prav v tem stanovanju ga je v ponedeljek njegova sestra, ki so jo poklicali zaskrbljeni sosedje, saj so skozi stene slišali krike, našla mrtvega.

Električna žaga, čistila in paralizator

Prizor je bil grozljiv - glava in udi Fahima Saleha so bili odrezani ter spravljeni v plastične vrečke za smeti.

Zraven razkosanega trupla so bili električna žaga, ki je bila še vedno priključena v stensko vtičnico, in nekaj čistil. Morilec naj bi Saleha najprej sicer onesposobil z električnim paralizatorjem. 

Tushar Atre
Novice Skrivnostna smrt milijonarja pretresa Silicijevo dolino

Policija storilca še ni prijela. S posnetkov nadzornih kamer je sicer razvidno, da je osumljenec, ki je bil zamaskiran in oblečen v črno, vstopil v dvigalo skupaj s Salehom. Kako je osumljenec prišel v varovano stavbo, še ni jasno.

Policisti pred stanovanjskim poslopjem, v katerem so našli razkosano truplo 33-letnega milijonarja. | Foto: Reuters Policisti pred stanovanjskim poslopjem, v katerem so našli razkosano truplo 33-letnega milijonarja. Foto: Reuters

Indici, da je šlo za naročen umor

Policija sumi, da je storilec pobegnil skozi zadnja vrata, ko je v stanovanje prišla sestra pokojnega, poročajo ameriški mediji.

Preiskovalci menijo, da je šlo za naročen umor, saj je bil izveden "profesionalno". Zakaj je imel Fahim Saleh na hrbtu tarčo, sicer še ni znano. Policija še ugotavlja, kaj bi lahko bil motiv za njegov umor oziroma kdo bi se lahko okoristil z njegovo smrtjo.

Preberite tudi:

 
Gerald Cotten, QuadrigaCX
Novice Filmski zaplet smrti kriptošefa, ki leži z milijoni: ga bodo izkopali?
Novice Umor zaradi fantomskih avtomobilov: kupovali so jih tudi Slovenci
Ne spreglejte