Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
7. 2. 2020,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

1

Natisni članek

nasvet Google Zemljevidi Google Maps Google

Petek, 7. 2. 2020, 4.00

4 leta, 2 meseca

Najbolj znan zemljevid sveta se spreminja. Kaj bo novega?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

1

Google Zemljevidi, Google Maps | Zelo prepoznavna ikona aplikacije Google Maps se poslavlja s pametnih telefonov. Nadomestila jo bo oziroma jo je pri nekaterih uporabnikih že nova, ki bolj sledi Googlovemu sodobnemu oblikovnemu slogu. | Foto Reuters

Zelo prepoznavna ikona aplikacije Google Maps se poslavlja s pametnih telefonov. Nadomestila jo bo oziroma jo je pri nekaterih uporabnikih že nova, ki bolj sledi Googlovemu sodobnemu oblikovnemu slogu.

Foto: Reuters

Google je ob prihajajoči petnajsti obletnici prvega izida zemljevida in navigacije Google Maps (kar Zemljevid po naše) v mobilni aplikaciji, ki jo vsak mesec uporablja več kot milijarda ljudi, uvedel oziroma še bo uvedel nekaj novosti. Najbolj opazna je povsem osvežena ikona aplikacije, nekoliko pa se spreminja tudi uporabniški vmesnik, ki bo zdaj omogočal bolj kompleten pregled celotne vsebine Zemljevida.

Večina uporabnikov navigacije Google Maps oziroma Google Zemljevidi bo po tem, ko bodo aplikacijo na pametnem telefonu posodobili oziroma se bo posodobila samodejno, opazila spremenjeno ikono, ki zdaj bolj sovpada z Googlovim sodobnim oblikovnim slogom. Evolucijo ikone Google Zemljevidov si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku.

Tako je zdaj videti ikona Google Maps oziroma Google Zemljevidov. | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Tako je zdaj videti ikona Google Maps oziroma Google Zemljevidov. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Google Maps
Novice Kaj skriva modra pika, ki jo ima na telefonu večina Slovencev

Druga novost je nadzorna plošča pod zemljevidom, ki je nekaterim uporabnikom že na voljo.

Ob dozdajšnjih elementih Razišči, ki prikaže zanimive lokacije v uporabnikovi bližini, in Dnevna pot, ki omogoča nastavitev najpogostejših poti za navigacijo, nova nadzorna plošča ponuja tudi hiter dostop do shranjenih lokacij (Saved), prispevanja lastnih vsebin (Contribute) in pa razdelek Updates oziroma Posodobitve, ki nadomešča dozdajšnji zavihek Za vas in ki prikazuje vsebine glede na uporabnikova zanimanja drugod po spletu.

Google Zemljevidi bodo v počastitev prihajajoče 15. obletnice izida, prva različica se je namreč pojavila 8. februarja 2005, prejeli tudi nekaj novih uporabnih lastnosti.

Ponekod bodo za sredstva javnega prevoza tako po novem na voljo tudi podatki o temperaturi zraka, zasedenosti in dostopnosti za invalide. 

Prenovljeni Google Zemljevidi prinašajo tudi izboljšan in še natančnejši način Live View, ki uporabnikom omogoča, da se v prostoru orientirajo prek kamere pametnega telefona, ki jih vodi po Googlovem Uličnem pogledu, virtualnem tridimenzionalnem zemljevidu, ki so ga med vožnjo tudi po slovenskih cestah stkali Googlovi fotografski avtomobili.

Kako na pametnem telefonu odpremo Ulični pogled:

Preberite tudi:

Novice Zemljevid sveta vam laže že vse življenje
Obnovljivi viri energije, sončna elektrarna, vetrna elektrarna, vetrnice, sončne celice
Novice Rekordni nakup Googla, gradnjo v Evropi začne kmalu
Cesta, Google Maps
Novice Presenečenje pri načrtovanju poti v Avstrijo: ceste preprosto zmanjka
Yandex
Novice Strašljivo natančna ruska tehnologija, Američani precej zaostajajo
Simon Weckert, Google Maps
Novice 99 balonov, oprostite, telefonov zmede Googlove zemljevide

 

Ne spreglejte