SiolNET. Digisvet Novice
5,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbolj znan zemljevid sveta se spreminja. Kaj bo novega?

5,18

termometer

Google Zemljevidi, Google Maps
Zelo prepoznavna ikona aplikacije Google Maps se poslavlja s pametnih telefonov. Nadomestila jo bo oziroma jo je pri nekaterih uporabnikih že nova, ki bolj sledi Googlovemu sodobnemu oblikovnemu slogu. Foto: Reuters

Google je ob prihajajoči petnajsti obletnici prvega izida zemljevida in navigacije Google Maps (kar Zemljevid po naše) v mobilni aplikaciji, ki jo vsak mesec uporablja več kot milijarda ljudi, uvedel oziroma še bo uvedel nekaj novosti. Najbolj opazna je povsem osvežena ikona aplikacije, nekoliko pa se spreminja tudi uporabniški vmesnik, ki bo zdaj omogočal bolj kompleten pregled celotne vsebine Zemljevida.

Večina uporabnikov navigacije Google Maps oziroma Google Zemljevidi bo po tem, ko bodo aplikacijo na pametnem telefonu posodobili oziroma se bo posodobila samodejno, opazila spremenjeno ikono, ki zdaj bolj sovpada z Googlovim sodobnim oblikovnim slogom. Evolucijo ikone Google Zemljevidov si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku.

Tako je zdaj videti ikona Google Maps oziroma Google Zemljevidov. Tako je zdaj videti ikona Google Maps oziroma Google Zemljevidov. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Google Maps Digisvet Kaj skriva modra pika, ki jo ima na telefonu večina Slovencev

Druga novost je nadzorna plošča pod zemljevidom, ki je nekaterim uporabnikom že na voljo.

Ob dozdajšnjih elementih Razišči, ki prikaže zanimive lokacije v uporabnikovi bližini, in Dnevna pot, ki omogoča nastavitev najpogostejših poti za navigacijo, nova nadzorna plošča ponuja tudi hiter dostop do shranjenih lokacij (Saved), prispevanja lastnih vsebin (Contribute) in pa razdelek Updates oziroma Posodobitve, ki nadomešča dozdajšnji zavihek Za vas in ki prikazuje vsebine glede na uporabnikova zanimanja drugod po spletu.

Google Zemljevidi bodo v počastitev prihajajoče 15. obletnice izida, prva različica se je namreč pojavila 8. februarja 2005, prejeli tudi nekaj novih uporabnih lastnosti.

Ponekod bodo za sredstva javnega prevoza tako po novem na voljo tudi podatki o temperaturi zraka, zasedenosti in dostopnosti za invalide. 

Prenovljeni Google Zemljevidi prinašajo tudi izboljšan in še natančnejši način Live View, ki uporabnikom omogoča, da se v prostoru orientirajo prek kamere pametnega telefona, ki jih vodi po Googlovem Uličnem pogledu, virtualnem tridimenzionalnem zemljevidu, ki so ga med vožnjo tudi po slovenskih cestah stkali Googlovi fotografski avtomobili.

Kako na pametnem telefonu odpremo Ulični pogled:

Preberite tudi:

Zemljevid, karta sveta Digisvet Zemljevid sveta vam laže že vse življenje Obnovljivi viri energije, sončna elektrarna, vetrna elektrarna, vetrnice, sončne celice Digisvet Rekordni nakup Googla, gradnjo v Evropi začne kmalu Cesta, Google Maps Digisvet Presenečenje pri načrtovanju poti v Avstrijo: ceste preprosto zmanjka Yandex Digisvet Strašljivo natančna ruska tehnologija, Američani precej zaostajajo Simon Weckert, Google Maps Digisvet 99 balonov, oprostite, telefonov zmede Googlove zemljevide

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin