SiolNET. Digisvet Novice
3,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Microsoftove umazane igrice

3,78

termometer

Microsoft
Foto: Reuters

Računalniški velikan je v prizadevanjih, da bi čim več uporabnikov namestilo nov operacijski sistem Windows 10, začel z udarci pod pasom. Microsoftov zadnji trik je bil že malce podel.

Velik gumb X v zgornjem desnem kotu okna uporabniki operacijskih sistemov Windows praviloma povezujemo z izhodom iz programa. A Microsoft je njegovo funkcionalnost pred kratkim definiral na novo, ker mu tako ustreza, s tem pa še bolj ujezil številne uporabnike.

Tisti, ki še naprej vztrajajo na Windowsih 7 in 8.1, namreč že od junija lani prejemajo pozive, naj sprejmejo nadgradnjo na Windows 10. Microsoft je operacijski sistem izdal konec julija lani. Deležen je bil razmeroma toplega sprejema, manj navdušenja pa je nad načinom, kako Microsoft uporabnike sili v nadgradnjo.

Ponudba, ki je ne morete zavrniti

Pred dnevi je nezadovoljstvo uporabnikov nad neprestanimi pozivi, naj že vendar naložijo Windows 10, doseglo vrhunec. Microsoft jim je znova pokazal plavajoče okno, v katerem so lahko izbrali eno od dveh možnosti - Nadgradi zdaj, Nadgradi kasneje.

Možnosti Ne hvala ni bilo že prej, klik na X, ki običajno pomeni izhod, pa je tokrat Microsoftu povedal, da se uporabnik strinja z nadgradnjo in jo želi takoj.

Microsoft je z zahrbtnim trikom, ki se praviloma uporablja pri prikazovanju plavajočih oglasnih oken na največjih spletnih smetiščih, uporabniku s tem praktično onemogočil nestrinjanje z nadgradnjo na Windows 10.

Pri Microsoftu še niso podali uradne izjave, ki bi argumentirala, upravičila ali opravičila opisano potezo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin