Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
16.17

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Microsoft Satya Nadella Bill Gates John Thompson

Torek, 4. 2. 2014, 16.17

3 leta, 7 mesecev

Microsoft bo vodil Satya Nadella, umika se tudi Bill Gates

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriški tehnološki velikan Microsoft je sporočil, da bo odhajajočega prvega moža Steva Ballmerja nasledil dozdajšnji vodja oddelka za storitve v oblaku Satya Nadella.

Z mesta predsednika uprave se poslavlja tudi ustanovitelj Microsofta Bill Gates. Zamenjal ga bo John Thompson, mož, ki je vodil odbor za iskanje novega direktorja. Gates sicer ostaja v podjetju kot tehnološki svetovalec in član uprave.

Računalniško znanje in poslovna vizija V Indiji rojeni Satya Nadella je star 46 let. Ima diplome iz elektronike, računalništva in poslovnih ved, Microsoftu pa se je pridružil leta 1992. Preden je prevzel oddelek za storitve v oblaku, ki danes skrbi za izdelke Bing, Skype in Xbox Live, je bil odgovoren za Microsoftove strežnike in orodja.

"V času prestrukturiranja podjetja je Nadella najboljši mož za vodenje Microsofta. Satya se je že dokazal kot vodja, ima pa tudi izjemno inženirsko znanje, poslovno vizijo in sposobnost združevanja ljudi," je izbiro pohvalil Gates. "Njegova vizija o tem, kako bodo ljudje uporabljali novo tehnologijo, je natančno tisto, kar potrebujemo zdaj, ko vstopamo v novo poglavje inovacij in rasti."

Še nikoli ni vodil tako velikega podjetja "Microsoft je eno izmed redkih podjetij, ki so resnično spremenila svet s svojo tehnologijo, in počaščen sem, da ga bom lahko vodil," je ob imenovanju povedal Nadella. "Priložnosti za Microsoft so številne, a če jih želimo izkoristiti, se moramo osredotočiti na inovacije in potrebe potrošnikov."

Microsoft je sicer odbor za iskanje novega prvega moža oblikoval že avgusta lani, ko je dolgoletni direktor Steve Ballmer sporočil, da se bo upokojil. Pregledali so več kot sto mogočih kandidatov tako znotraj kot zunaj podjetja. Na koncu so izbrali razmeroma mladega kandidata, ki dobro pozna podjetje, a nima nikakršnih izkušenj pri vodenju takšnega velikana. Čas in trg pa bosta pokazala, ali so se odločili prav.

Ne spreglejte