Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
5. 12. 2014,
15.28

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bluetooth zvočniki startup Hong Kong Mars

Petek, 5. 12. 2014, 15.28

5 let, 8 mesecev

Lebdeči zvočniki obljubljajo boljši zvok

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mlado hongkonško podjetje Crazybaby napoveduje, da bodo njihovi brezvrvični zvočniki Mars zaradi lebdenja med delovanjem zagotovili povsem nove razsežnosti zvoka.

Pri običajnih zvočnikih prihaja do absorpcije zvočnih valov v podlago, kar pa je pri zvočnikih Mars, ki med delovanjem lebdijo, zelo omejeno, pojasnjujejo njegovi mladi snovalci, ki upajo, da bodo zbrali dovolj sredstev za zagon proizvodnje. Kot pomembno Marsovo prednost še navajajo, da zaradi svoje simetrične oblike zvočnik oddaja enakomerno na vse strani, zato ni različne izkušnje, ki jo pri običajnih zvočnikih poslušalci zaznajo glede na to, ali so bližje sprednji ali zadnji strani zvočnika.

Zvočnik Mars, ki se z virom glasbe brezvrvično povezuje prek povezave Bluetooth, je sestavljen iz dveh delov. Napajalna postaja je na podlagi, zvočnik z aluminijskim ohišjem pa v mirovanju sedi na njej, med predvajanjem glasbe pa nad njo lebdi. Ta koncept sicer ni povsem nov, saj so ga predstavili že poleti na zvočnikih Om/One, a Marsovi snovalci so prepričani, da njihov dizajn prinaša dodatne prednosti. Med temi navajajo dva vhoda USB za polnjenje drugih naprav, ki sta po njihovih besedah zelo dobrodošla med dolgoveznimi poslovnimi sestanki. Zahvaljujoč vgrajenemu mikrofonu lahko Mars služi tudi kot brezvrvična naprava za prostoročno telefoniranje.

Mars naj bi bil odporen na vodo do globine 90 centimetrov, brez svoje napajalne postaje (torej tudi nad njo) pa naj ne bi omagal celih osem ur. S pripadajočo aplikacijo, ki bo na voljo za operacijska sistema Android in iOS, bo Mars znal samodejno prilagajati glasnost glede na bližino uporabnika.

Hongkonško podjetje Crazybaby trenutno za Mars nabira sredstva z množičnim sofinanciranjem (crowdfunding), če jim bo uspelo, bodo prvi podporniki svojega Marsa prejeli aprila naslednje leto, za kar bodo odšteli 169 ameriških dolarjev (138 evrov) ter morebitni prometni davek in stroške dostave.

Ne spreglejte