Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
5. 2. 2019,
15.56

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

hipno sporočanje Jack Dorsey tvit Twitter

Torek, 5. 2. 2019, 15.56

5 let, 2 meseca

Ena od velikih želja tviterašev bo morda le (delno) uslišana

Kmalu bomo morda le lahko urejali že objavljene tvite, a le, če bomo hitri

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Jack Dorsey | Prvi mož Twitterja je napovedal uvedbo (omejenih) možnosti popravkov že objavljenih tvitov - a ni nakazal, kdaj bi se to lahko zgodilo. | Foto Twitter

Prvi mož Twitterja je napovedal uvedbo (omejenih) možnosti popravkov že objavljenih tvitov - a ni nakazal, kdaj bi se to lahko zgodilo.

Foto: Twitter

Že objavljenega tvita ni več mogoče urejati – to je velikokrat prvo, kar pade na pamet uporabnikom družbenega omrežja Twitter, ko jih vprašajo, kaj pogrešajo. To se bo kmalu morda spremenilo, a le v omejenem obsegu.

Ko enkrat objavimo tvit, spreminjanje njegove vsebine ni več mogoče. Že res, da ga je mogoče izbrisati in potem objaviti novega s popravkom, a to ni več isti tvit, prav tako pa izginejo vsi všečki in delitve izvirne objave.

Ravno možnost urejanja je nekaj, kar je za uporabnike visoko na seznamu želja za boljši Twitter, toda skrbniki tega omrežja niso navdušeni nad to možnostjo, ker, kot zatrjujejo, odpira možnosti za zlorabe.

Rešitev je nekje vmes

Izhod iz tega patpoložaja bi bil lahko kompromis in ravno na to je te dni namignil prvi mož Twitterja Jack Dorsey v pogovoru za 1236.  nadaljevanje podcasta The Joe Rogan Experience. Veliko uporabnikov to želi, je Dorsey pojasnil svoje popuščanje.

Če bi si kdo želel ogledati podcast s prvim možem Twitterja, si bo moral odščipniti skoraj dve uri časa - priližnost je tu.

Možnost urejanja bi bila časovno omejena nekje na pet do 30 sekund po objavi, a bo v vsakem trenutku še vedno mogoče v hipu priklicati tvit, kot je bil izvirno objavljen. Twitter namreč želi uresničiti svoje poslanstvo orodja za komunikacijo v (skoraj) realnem času in daljši interval bi ta prizadevanja precej zavrl.

Dorsey: Ko stisneš Pošlji, je to v hipu po vsem svetu

Ko pošlješ SMS-sporočilo, ga ne moreš več vzeti nazaj, s prispodobo pojasnjuje Dorsey svojo nenaklonjenost neomejenim možnostim urejanja objavljenih tvitov. Isto je s tviti, ko ga pošlješ, v hipu doseže svet in ga ne moreš vzeti nazaj, je še dodal.

Prvi mož Twitterja Jack Dorsey primerja tvite s SMS-sporočili: ko ga enkrat pošlješ, ga ni več mogoče vzeti nazaj ali spreminjati. | Foto: Reuters Prvi mož Twitterja Jack Dorsey primerja tvite s SMS-sporočili: ko ga enkrat pošlješ, ga ni več mogoče vzeti nazaj ali spreminjati. Foto: Reuters

Rešitev, ki jo Dorsey omenja in predlaga za Twitter, pa je podobna Googlovi možnosti Razveljavi, to je, da v kratkem času po pošiljanju sporočila vendarle prekliče nadaljnje posredovanje tega sporočila do prejemnika.

Prvi mož Twitterja ni podal nobene ocene ali napovedi, kdaj bi bila ta sprememba (če sploh) na voljo uporabnikom.

Ne spreglejte