SiolNET. Digisvet Novice
1,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hekerji napadli očeta Facebooka, uporabljal je geslo 'dadada'

1,98

termometer

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters

Neznani hekerji so pretekli konec tedna vdrli v nekatere spletne uporabniške račune Marka Zuckerberga. Napadli so njegova profila na družbenih omrežjih Twitter in Pinterest, do Facebookovega pa se niso dokopali.

Geslo za njegove uporabniške račune so hekerji našli v skladovnici ukradenih podatkov z družbenega omrežja LinkedIn, ki so ga drugi hekerji napadli pred nekaj tedni in podatke javno objavili na spletu. Med njimi je bilo tudi Zuckerbergovo geslo za LinkedIn, ki ga je, kot se je izkazalo, uporabljal tudi na drugih spletnih straneh – 'dadada'.

Hekerjem ni uspelo priti do Zuckerbergovega uporabniškega računa za Facebook, saj tam uporablja drugo geslo. To je v uradni izjavi potrdilo tudi vodstvo največjega družbenega omrežja.

Uporabljajte močna gesla!

Incident ni le opomin za pomembnost uporabe močnih, zapletenih gesel, temveč tudi argument proti uporabi istega gesla na več spletnih straneh.

Več strokovnjakov za računalniško varnost je po vdoru v Zuckerbergove račune opozorilo tudi na uporabo dvostopenjske identifikacije, kjer je to mogoče. Dvostopenjska identifikacija ob poskusu vpisa v uporabniški račun po vnosu gesla zahteva še vnos kode, ki jo prejmemo na mobilni telefon. 

Preberite, katera so najpogostejša (in s tem tudi najmanj varna) gesla

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin