SiolNET. Digisvet Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vrnitev odpisanih (ki to očitno nikoli niso bili)

Google Glass se vrača, a ne za nas, končne uporabnike

0,08

termometer

Google Glass

Naglavnik za nadgrajeno resničnost (Augmented Reality) Google Glass se vrača, zdaj še uradno z oznako Enterprise Edition (EE), kar odseva njegov glavni namen – poslovno rabo.

Že takrat, ko so očala Google Glass razvijali za končne uporabnike, je bilo jasno, da so pravzaprav naglavnik z zaslonom, primeren predvsem za poslovno rabo.

Potem ko so jih v prvi razvojni fazi zlasti zaradi občasnih napak in nenavadnega občutka uporabnikov odpisali kot napravo za posameznike, se Googlova očala zdaj vendarle vračajo, a strojno in predvsem aplikacijsko še bolj prilagojena poslovni rabi.

Pravzaprav se razvoj za poslovno rabo ni nikoli ustavil, le potekal je v varnem zavetju.

Veliko izboljšav

Največja sprememba novega naglavnika Google Glass EE je, da njegova nova oblikovna zasnova omogoča ločevanje od okvirjev in tako tudi uporabo z varovalnimi ali drugimi očali.

Izboljšan je tudi modul kamere, ki zdaj premore osem namesto dozdajšnjih osem milijonov pik, podaljšano je trajanje akumulatorja med dvema polnitvama na vtičnici, vgrajen je zmogljivejši procesor in povečana je hitrost povezave Wi-Fi.

Med mnogimi potencialnimi primeri rabe je Google izpostavil proizvodnjo kmetijskih strojev, medicino in logistiko, a raziskuje tudi druge možnosti in tem primerne partnerje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin