Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
17. 1. 2017,
11.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

10

Natisni članek

Donald Trump volitve v ZDA 2016 Bela hiša Twitter digizgodbe

Torek, 17. 1. 2017, 11.10

6 let, 7 mesecev

"Donald Trump je mafijec, nasilnež in blefer"

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

10

Vicente Fox Quesada, med letoma 2000 in 2006 je bil predsednik Mehike, na družbenem omrežju Twitter praktično vsak dan izraža svoje nestrinjanje z izvolitvijo Donalda Trumpa za novega predsednika ZDA. Fox Trumpa res ne mara, saj ga napada osebno in občasno tudi obmetava s kletvicami. Zbrali smo nekaj njegovih najbolj pikrih tvitov. 

Mehika Vicenteja Foxa v spominu nima kot najboljšega predsednika. Rad je bil na televiziji, premalo pa je naredil za državo, menijo strokovnjaki in se strinjajo, da je Fox, ker mu med predsedovanjem ni uspelo dovolj dobro poskrbeti za odpiranje novih delovnih mest, eden glavnih krivcev za masovno nezakonito imigracijo Mehičanov v ZDA. Fox Quesada, nekdanji poslovnež, je zdaj v pokoju, v prostem času se pa ob napadih na Trumpa rad igra kavboja na svojem ranču. | Foto: Reuters Mehika Vicenteja Foxa v spominu nima kot najboljšega predsednika. Rad je bil na televiziji, premalo pa je naredil za državo, menijo strokovnjaki in se strinjajo, da je Fox, ker mu med predsedovanjem ni uspelo dovolj dobro poskrbeti za odpiranje novih delovnih mest, eden glavnih krivcev za masovno nezakonito imigracijo Mehičanov v ZDA. Fox Quesada, nekdanji poslovnež, je zdaj v pokoju, v prostem času se pa ob napadih na Trumpa rad igra kavboja na svojem ranču. Foto: Reuters

Vicente Fox se je na radar svetovnih medijev prvič ujel v začetku tega meseca, ko je na Twitterju napadel Trumpovo obljubo o gradnji zidu na meji med ZDA in Mehiko:

"Donald Trump lahko vpraša kogar koli, a resnica je, da ne jaz ne Mehika ne bova plačala za njegov rasistični spomenik. Še ena obljuba, ki je ne more držati."

"Trump, kdaj boš razumel, da jaz ne bom plačal za tvoj j... zid. Ameriškim davkoplačevalcem jasno povej, da ga bodo plačali oni."

Fox o izidu ameriških volitev in ruskih hekerjih:

"Gospod Trump, poročilo ameriških obveščevalcev (o vdoru ruskih hekerjev v računalnike demokratske stranke, op. p.) je zaskrbljujoče. Najprej si dobil 3 milijone manj glasov od Hillary, zdaj še to. Ali si legitimen predsednik?"

"Na nas je, da Hillary Clinton povrnemo ugled in kredibilnost. Na volitvah bi zmagala, če Rusija ne bi pomagala Trumpu."

O incidentu z novinarko Megyn Kelly (ki so ji predstavniki Trumpove kampanje domnevno grozili s smrtjo):

"Donald, po poslušanju Megyn Kelly (Fox je narobe napisal njeno ime) pri Andersonu Cooperju (ameriški TV-voditelj) je jasno, da ste ti in tvoja ekipa MAFIJCI."

Foxovo sporočilo Američanom in svetu:

"Ne bojte se Trumpa, ker je nasilnež in blefer. Z nasilneži je konec, ko vsi izvejo, kaj so v resnici. Amerika, uprite se, preden bo prepozno!"

"Po zadnji Trumpovi novinarski konferenci je jasno, da svet vstopa v novo obdobje totalitarizma. Donald Trump ni demokratični vodja države."

Ne spreglejte