SiolNET. Digisvet Novice
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Pobuda Googla in ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

Digitalna znanja za rast slovenskega gospodarstva

0,07

termometer

računalnik digitalizacija | Google je širitvi digitalne pismenosti v Sloveniji začel pomagati pred petimi leti. | Foto: Getty Images
Google je širitvi digitalne pismenosti v Sloveniji začel pomagati pred petimi leti. Foto: Getty Images

V okviru pobude Grow Slovenia with Google bo Google zagotavljal izkušnje s področja digitalnih znanj približno pet tisoč malim in srednje velikim podjetjem ter posameznikom v Sloveniji.

Pri izvajanju te pobude, ki je odgovor na pandemijo bolezni covid-19 in katere namen je spodbuditi digitalno preobrazbo, bo Google sodeloval z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter partnerji, med katerimi so Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani, Javna agencija Spirit Slovenija ter vozlišča digitalnih inovacij 4PDIH in Laboratorija za telekomunikacije (LTFE) Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Digitalizacija poslovanja že kaže svojo moč pri okrevanju od posledic pandemije in višanju konkurenčne prednosti posameznikov in podjetij. | Foto: Digitalizacija poslovanja že kaže svojo moč pri okrevanju od posledic pandemije in višanju konkurenčne prednosti posameznikov in podjetij.

Delavnice, orodja, nasveti …

Izvajalci bodo ponujali brezplačne delavnice o digitalnih veščinah, digitalnem trženju, umetni inteligenci ter o učinkovitem delovanju na mednarodnem trgu, kar so natančneje opredelili na svojih spletnih straneh.

Tam so tudi orodja, izobraževanja in nasveti, kot so brezplačni spletni tečaji digitalnega trženja in delavnice za pridobivanje ustreznih digitalnih veščin, ki bodo uporabnikom, so prepričani izvajalci, pomagali pri iskanju službe, napredovanju v poslovnem okolju in razvoju lastnih poslovnih idej.

medgeneracijska solidarnost, digitalna pismenost Digisvet Slovenski projekt digitalnega opismenjevanja starejših prejel Googlova sredstva

Danes predstavljena slovenska pobuda je v okviru Googlove zaobljube, da bo kot del okrevanja po pandemiji bolezni covid-19 do konca letošnjega leta pomagal 10 milijonom ljudi in podjetij v regiji najti delo, jih digitalizirati in jim tako omogočiti rast.

Google iskanje Digisvet Dva milijona Googlovih evrov za digitalno vključenost v srednji in vzhodni Evropi

Uvod v drugih pet let

Google je s takšnimi pobudami v Sloveniji dejaven zadnjih pet let. "Od leta 2016 je Google pomagal več kot devet tisoč posameznikom in podjetjem v Sloveniji, od tega tri tisoč prek spleta s pomočjo platforme Digitalna garaža, pridobiti ustrezna digitalna znanja," je ob predstavitvi pobude Grow Slovenia with Google povedal Joško Mrndže, direktor družbe Google za jadransko regijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin