SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi se povezali s tujcem za 20 dni?

2

termometer

 | Foto:
Predstavljajte si opazovati življenje tujca na drugem koncu sveta. Aplikacija 20 Day Stranger povezuje neznance in jih spodbuja k deljenju svojih zasebnih stvari.

Aplikacija, ki 20 Day Stranger poveže dva neznana uporabnika za 20 dni, je trenutno še v testni fazi, je povezana z Google Maps in Foursquare. Ideja aplikacije na prvi pogled zveni precej nadlegovalno, a njeni razvijalci trdijo, da je njihov namen spodbujanje empatije in zavedanje. Uporabnika, ki se med seboj ne poznata, bosta spoznavala dnevni utrip drug drugega. Če bo uporabnik najel taksi in se z njim peljal po ulicah mesta, bo lahko s pomočjo aplikacije svojemu "partnerju" dovolil vpogled v vožnjo prek Google Streetview.

Ne gre za komunikacijo med neznancema, poudarjajo ustvarjalci aplikacije, temveč odpiranje in dopuščanje vpogleda v neznančevo življenje. Aplikacija daje ravno prav indicev partnerjevega življenja, da si lahko prejemnik njegovih doživetij lahko ustvari podobo o njegovem življenju.

A neznanca v 20-dnevnem obdobju ne bosta razkrila svoje identitete, aplikacija namreč spodbuja anonimnost. To je tudi bistvo aplikacije, saj so njeni razvijalci prepričani, da s tem, ko se ljudem obljubi anonimnost, postanejo bolj odprti in pripravljeni razkriti več. Aplikacija bo na spletni tržnici App Store dostopna letos poleti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin