Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
0.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 0.08

8 let

Apple z največjim vplivom na potrošnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Blagovna znamka Apple ima največji vpliv na potrošnike po vsem svetu, Združeni narodi in ZDA pa sta kot blagovni znamki najbolj potrebni temeljite obnove.

Anketa internetnega portala BrandChannel.com je bralce pozivala k imenovanju blagovnih znamk z največjim vplivom na njihova življenja. Zanimalo jih je tudi, kako so te blagovne znamke vplivale na njihovo obnašanje in na pogled na svet. Apple zmagal v šestih kategorijah Skoraj 2.000 visoko izobraženih delavcev in študentov, ki so odgovarjali, je blagovno znamko Apple določilo za nespornega zmagovalca. Ustvarjalec Mac računalnikov in iPodov je zmagal v šestih kategorijah, vključno v kategoriji najbolj navdihujočih znamk in tistih, brez katerih bralci ne morejo živeti.

Zmagi, ki Microsoftu nista v ponos Največji proizvajalec programske opreme na svetu Microsoft je zmagal v dveh kategorijah, vendar na to ne more biti ravno najbolj ponosen. Izbrali so ga za znamko, s katero bi se najraje skregali, in katera je najbolj potrebna temeljite obnove. V slednji kategoriji so se na drugo mesto uvrstile ZDA.

»Apple je z zmago v večini kategorij dokazal, da je osvojil srca in razum velike množice uporabnikov. Druge, kot je blagovna znamka ZDA, ki se je uvrstila visoko v kategoriji znamk, ki so potrebne obnove, pa po mnenju naših bralcev potrebujejo pomoč,« je dejal urednil spletne strani Brandchannel.com Jim Thompson.

«Z Applom ni nikoli dolgčas« Eden izmed anonimnih anketirancev je napisal, da z Applom ni nikoli dolgčas, saj se nenehno na dan prihaja z novimi inovacijami in na dan prihaja z novim pogledom na stvari, za katere se je mislilo, da ne morejo biti boljše. Drugi anketiranec je nasprotno napisal za Microsoft, ki je po njegovem mnenju iz inovacij polnega podjetja prišel na novo dolgočasnega podjetja, ki posnema druga podjetja.

Za Applom so se v kategoriji najbolj navdihujočih znamk uvrstila še podjetja Nike, Coca-Cola, Goofle in Starbucks, je pokazala raziskava. Iste blagovne znamke, le da je bil Virgin na mestu Starbucksa, so bile na vrhu v kategoriji znamk, poleg katerih bi bralci najraje sedeli pri večerji.

«Zelena« blagovna znamka? Eden najbolj presenetljivih izsledkov raziskave je ta, da je samo peščica anketirancev, ki so bili iz 107 držav, poznalo termin »zelena« blagovna znamka. Slednje je nedvomno razočaranje za vsa podjetja, ki so se podkrepljena z milijoni dolarji poskušala na novo pozicionirati kot okolju prijazna podjetja.

Ne spreglejte