SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ali obstaja slabša reklama kot to, da tvoj izdelek uporabljajo teroristi?

2

termometer

Islamski skrajneži so za svojo vzeli aplikacijo Telegram, ki omogoča hitro in predvsem zelo zasebno komunikacijo med uporabniki.

Aplikacija Telegram je glede na osrednjo funkcionalnost – hitro sporočanje – podobna Facebookovemu Messengerju in WhatsAppu. A od veliko bolj priljubljenih omenjenih storitev jo loči možnost komunikacije v zasebnih pogovorih, ki so zaščiteni z enkripcijo. Vsebino šifriranih sporočil lahko tako vidita samo pošiljatelj in prejemnik. Dostopna ni niti upravljavcem Telegramovih strežnikov. Telegram uporabnikom omogoča tudi ustvarjanje kanalov, prek katerih lahko svoje objave delijo s tistimi, ki njihove kanale spremljajo.

Telegram je pred dvema letoma razvil in zagnal programer Pavel Durov, ki mu pravijo tudi "ruski Mark Zuckerberg" (ustanovitelj Facebooka).

Twitter za islamiste Predvsem zato, ker podobno kot Twitter, Facebook in nekatera druga družbena omrežja Telegram ponuja možnost ustvarjanja profilov za javno deljenje vsebin, je Islamska država številne operacije širjenja ekstremistične in antizahodne propagande preselila tja, poroča CNN. Na svojih kanalih objavijo od 10 do 20 sporočil dnevno, svoje sledilce pa prosijo tudi za prispevke za nadaljevanje boja proti "nevernikom". Donatorji se lahko celo odločijo, nakupu katere vrste orožja bo namenjen njihov prispevek, še piše CNN.

Vodstvo Telegrama je včeraj zvečer na Twitterju sporočilo, da je ukinilo 78 uporabniških računov v 12 jezikih, povezanih z islamskimi skrajneži.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin