Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2013,
11.25

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Kevin Kampl Salzburg

Natisni članek

Nedelja, 28. 7. 2013, 11.25

5 let, 11 mesecev

Video: Kampl v življenjski formi, dvakrat zabil še prvaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Salzburga so v sobotnem derbiju avstrijskega prvenstva s 5 : 1 ponižali branilce naslova z Dunaja. Blestel je slovenski reprezentant Kevin Kampl in še drugič zapored dosegel dva gola.

Salzburg je pred približno letom dni objokoval šokanten evropski izpad, ko mu je v kvalifikacijah za ligo prvakov ponagajal prvak Luksemburga, to poletje pa se navijačem smeji od zadovoljstva. Bogati Red Bull Salzburg je edini udeleženec avstrijskega prvenstva, ki se lahko po dveh krogih pohvali z maksimalnim številom točk (6). Osvojil jih je na krilih dveh prepričljivih zmag s 5 : 1 ter zelo resno napovedal kandidaturo za naslov prvaka.

V sobotnem derbiju jo je na štadionu Wals-Siezenheim – zbralo se je 12.819 gledalcev – skupila dunajska Austria. Branilec naslova je Mozartovo mesto zapustil ponižan, saj je prejel kar pet zadetkov, obenem pa izkusil življenjsko strelsko formo Kevina Kampla. Slovenski reprezentant je še drugič zapored dosegel dva zadetka, s štirimi goli pa je najboljši strelec avstrijskega prvenstva. Prvo mesto si deli s klubskim soigralcem, Špancem Jonathanom Sorianom. Kampl in nekdanji napadalec Barcelone sta dosegla kar osem od desetih zadetkov Salzburga.

Dvaindvajsetletni član slovenske izbrane vrste, rojen v Solingenu, je mrežo "vijolic" prvič zatresel v 46. minuti po natančnem strelu z razdalje. Čustveno proslavljanje zadetka – v veselju je slekel dres – mu je prineslo rumeni karton, kar pa ga ni motilo, saj je izjemen nastop Salzburžanov v 73. minuti kronal s še enim zadetkom. Z bližine je poskrbel, da je v mreži Dunajčanov, aktualnih prvakov, počila petarda. Pri gostih ni bilo Dareta Vršiča, ki se še vedno ubada z zdravstvenimi težavami.

Graški Sturm se bo po sramotnem izpadu iz Evrope, v četrtek ga je v kvalifikacijah lige Europe izločil islandski prvak, danes pomeril z novincem Grödigom. Izbranci Darka Milaniča, med njimi je tudi Robert Berić, se bodo na igrišče odpravili že ob 16.30. Tako narekuje dogovor s televizijo. Bodo v peklenski poletni vročini vrnili nasmeh na lica navijačev?

Ne spreglejte