Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 3. 2015,
22.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 3. 2015, 22.33

8 let

Zakaj novi touran nima drsnih vrat? Pojasnil je prvi razvojnik Volkswagna.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Volkswagnov koncern je predstavil svoj evropski avtomobil leta, superšportnike, napredno tehnologijo ter dvosedežnega bentleyja. Nas je najbolj zanimalo, zakaj novi touran nima stranskih drsnih vrat.

Volkswagen slavil svoj evropski avtomobil leta

Prvi večer ženevskega avtomobilskega salona je rezerviran za posebne dogodke avtomobilskih proizvajalcev, med katerimi vsako leto izstopa mimohod najbolj vročih salonskih novosti znamk iz Volkswagnovega koncerna. Tako je bilo tudi letos, saj je Volkswagen kot samostojna znamka lani prvič presegel prodajo 10 milijonov osebnih avtomobilov, že samo januarja pa jim je uspelo na vseh svetovnih trgih prodati 1,5 milijona evrov.

Heinz-Jakob Neusser, vodja tehničnega razvoja pri Volkswagnu je zato upravičeno govoril o tehnološki naprednosti in vizionarstvu ter z nasmeškom še enkrat pokazal pokal za zmago v izboru za evropski avtomobil leta 2015, ki ga je popoldne dobil volkswagen passat.

Največje presenečenje večera je bila Bentleyjeva študija EXP 10 speed 6

Na odru so se predstavile vse znamke koncerna. Porsche je pripeljal strupeno rumenega porscheja caymana GT4, svojega brezkompromisnega športnika. Enako so storili trudi pri Lamborghiniju, ta večjih novosti v Ženevi sicer nima. Predstavili so še boljšo različico aventadorja super veloce, ki ima zdaj 750 "konjev", je 50 kilogramov lažji, do 100 kilometrov na uro pospeši v 2,8 sekunde in doseže najvišjo hitrost 350 kilometrov na uro.

Največje presenečenje večera je bila prav gotovo Bentleyjeva študija dvosedežnega športnega avtomobila EXP 10 speed 6. Ta prikazuje prihodnost znamke in nove modele, ki bodo sledili prvemu športnemu terencu. Bentley bo torej izdelal tudi prvinski športni avtomobil, s katerim bi se lahko morda postavili ob bok ferrariju FF.

Zadnji bugatti veyron in prvi Seatov crossover

Na oder je zapeljal zadnji Bugattijev veyron s serijsko številko 450 in napisom la finale, s katerim so končali prvo generacijo najhitrejšega serijskega avtomobila na svetu, ki preseže mejo 400 kilometrov na uro. Audi je pokazal novo generacijo športnega R8 V10, bržkone še zanimivejši pa je bil prihod študije prologue avant.

Ta napoveduje obliko prihodnjih Audijevih prostorskih, morda celo družinskih avtomobilov, v katerem je bil hibridni dizelsko-električni priključitveni hibridni sklop. Oba audija sta pokazala tudi laserske žaromete.

Pri Škodi so pokazali novo generacijo superba, vizionarska pa je bila tudi Seatova študija 20V20 prvega crossoverja na osnovi zdajšnjega leona.

Ne spreglejte