Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Torek,
29. 12. 2015,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Torek, 29. 12. 2015, 12.48

8 let

Naj prispevki s salonov: od avtodoma Tine Maze do najdražjih avtomobilov Frankfurta in lepotic

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov, Tina Maze, je dominirala tudi med Avtomoto salonskimi prispevki. Z veseljem ste občudovali tudi lepotice in najdražje avtomobile.

Na vrhu najbolj obiskanih salonskih prispevkov Tina Maze

Adria Mobil je v okviru največjega evropskega spektakla vozil za prosti čas gostila Tino Maze, brez dvoma najboljšo slovensko alpsko smučarko vseh časov, ki je tudi zunaj belih strmin dokazala, kakšen magnet je za bralce in gledalce. Med vsemi salonskimi vsebinami, ki smo jih letos pripravili za vas, je bil prav prispevek o slovenski športno-tehnični navezi daleč najbolj obiskan. Kljub dejstvu, da smo občutno več vsebin pripravili tudi z dveh drugih avtomobilskih spektaklov – avtomobilskega salona v Ženevi in Frankfurtu.

Na Caravan salon Düsseldorf 2015 ali svetem kraju sodobnih nomadov, kakor smo ga imenovali mi, kjer zahtevnost kupcev narekuje tudi izdelavo avtodomov za več kot milijon evrov, je med letošnjimi razstavljavci ponovno blestelo dolenjsko podjetje Adria Mobil, ki letos praznuje okroglo, petdeseto obletnico. Dolenjci so tesno povezanost s Tino Maze izkoristili za dodatno izpostavitev svojega znanja, Slovenci pa za krepitev narodnega ponosa.

Tina je o avtodomu, narejenem posebej za njo, povedala: "Res sem ponosna na to, da lahko z Adrio sodelujemo, da smo se dogovorili za to stvar. Všeč mi je združitev podobnih zgodb, ki se dogajajo Adrii in meni. Uspešni smo v svetu, saj Slovenija ni odločilni trg niti za Adrio niti zame. Merim se v svetovnem merilu, kar je tudi Adria, in glede na to, da smo vsi iz Slovenije, se mi zdi to še lepša zgodba."

25 poglobljenih salonskih prispevkov iz Frankfurta in Ženeve

Kot običajno smo poročali z dveh od štirih največjih avtomobilskih salonov tudi letos. Frankfurt (s Parizom si salon podajata bienalno) in Ženeva sta postregla z več kot dovolj uporabnega, predvsem pa vsestransko aktualnega materiala. V povezavi z obema dogodkoma smo postregli s petindvajsetimi poglobljenimi prispevki, najbolj odmeven pa je bil intervju z Urošem Roso, izvršnim direktorjem družbe Akrapovič.

Na razstavnem prostoru podjetja iz Ivančne Gorice smo prisostvovali premieri svojevrstnega presežka, ultralahkega izpuha, namenjenega mercedesu S coupe 63 AMG. Rosa je povedal, da meja v poslu ni: "Meja nikoli ne dosežeš. Meje premikaš, zato jih nikoli ne dosežeš."

Med top 10 tudi Volkswagnov absolutni apeks pred izbruhom škandala dieselgate

Za tremi slovenskimi fenomeni so se po obiskanosti razvrstile bolj klasične avtomobilske vsebine. Izpostaviti velja predvsem najdražje avtomobile Frankfurta, Volkswagnov absolutni apeks pred strmoglavljenjem z afero dieselgate, ki je načela ugled znamke in koncerna le nekaj dni po koncu salona, pa lepotice, ki zmeraj najdejo prostor v vaših srcih.

Kot običajno je veliko pozornosti pritegnil tudi osebni pogled na salonski džumbus moje malenkosti, ki, kot zmeraj in kljub nenehnemu ponavljanju, da gre za drugačne vrste prispevek (z novinarsko objektivnostjo in pravopisom seveda nima nič skupnega), vedno znova razhudi tiste popolne čistune, ki okoli hodijo v natančno zlikanih srajcah in popolno urejeno pričesko, hodijo v vnaprej koreografiranih korakih, iz njihovih ust pa prihaja izključno poezija.

Brez nadaljnjega odlašanja, torej, top deset najbolj priljubljenih salonskih prispevkov, po vašem izboru:

Ne spreglejte