SiolNET. Avtomoto Promet
2,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Greste danes na Hrvaško? Tem mejnim prehodom se raje izognite.

2,24

termometer

mejni prehod, Metlika
Foto: Jure Gregorčič

Na slovenskih cestah, še zlasti v smeri proti Hrvaški, se promet pričakovano zgošča. Na večjih mejnih prehodih so pri izstopu iz države daljše čakalne dobe. Najdlje, več kot dve uri, vozniki osebnih vozil čakajo na prehodu Gruškovje. Zastoji so tudi na Hrvaškem ter v Avstriji proti Sloveniji.

Čakalna doba je tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Starod, Vinica, Metlika, Dobovec in Zgornji Leskovec.

Na prehodu Starod osebni avtomobili na izstop iz države čakajo od eno do dve uri, dve uri čakajo tudi na prehodu Leskovec. Okoli ene ure je tako za vstop v Hrvaško kot za vstop v Slovenijo treba čakati na prehodih Sečovlje in Dragonja.

Na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški nastaja zastoj v dolžini okoli sedem kilometrov.

mejni prehod, Metlika Trendi Manjši mejni prehodi s Hrvaško, na katerih se lahko izognete gneči #video

Gost promet z zastoji je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici, na cestah Šmarje-Dragonja, Izola-Strunjan in Seča-Sečovlje ter na cestah proti mejnima prehodoma Starod in Jelšane.

Zaradi podrtega drevja je zaprta glavna cesta Nova Gorica-Tolmin pri Volčah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin