Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 8. 2017,
14.30

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča MOL

Foto: MOL Slovenija

Natisni članek

nagradna igra gorivo MOL advertorial

Sreda, 9. 8. 2017, 14.30

2 meseca, 2 tedna

5 pravil, kako ohranjati čistočo vašega vozila

Vsebino omogoča MOL

Foto: MOL Slovenija

Ali ste vedeli, da je v neurejenem in umazanem vozilu več bakterij, kot jih lahko najdemo na številnih drugih javnih mestih, kot so bankomati, tekoče stopnice v nakupovalnih centrih ipd. Zato je izrednega pomena, da svoje vozilo ohranjamo čisto, tako zunaj kot znotraj. Kljub vsemu pa obstaja nekaj zapovedi, ki jih ob čiščenju svojega jeklenega konjička dobro upoštevati.

MOL gorivo | Foto:

1. pravilo – Higiena je na prvem mestu

Naše vozilo je potrebno vzdrževati čisto, tako znotraj kot zunaj. Avtomobilska armatura ima namreč  kar desetkrat več bakterij, kot pa kljuka vašega avtomobila. Sončna svetloba in toplota sta namreč idealna pogoja za razvoj bakterij.

Zato je potrebna skrbna nega, kjer pa strokovnjaki svetujejo, da nikar ne uporabljajte čistil, ki bazirajo na kislosti. Ta lahko povzročijo oksidacijo platišč, poškodujejo barvo na avtomobilu in uničijo oziroma obrabijo notranje prostore vozila.

Preproge čistite s kompresorjem, ki bo sprva močno upihal drobne delce blata ali s sesalnikom za prah. Tako boste lažje nadaljevali svoje delo s krtačo, vodo in navadnim milom.

V primeru, da imate v vašem vozilu usnjene sedeže, pri čiščenju uporabite nežen balzam z dodatkom aloe vere, ki ne bo poškodovala materiala.

2. pravilo – Sijaj vašega vozila je njegovo ogledalo v svet

Vzdrževanje zunanje površine našega vozila je ključnega pomena, saj se na slednji nenehno nabira umazanija. Strokovnjaki priporočajo tedensko pranje avtomobila. Redno odstranjevanje nečistoč kot so prah, drevesni sokovi, blato, jajčeca žuželk in sol, je več kot priporočljivo. Čistila odstranjujejo vosek in druge nezaželene delce umazanije na površju. Alternativa, ki jo lahko v tem primeru uporabite, je tekoči vosek, ki predstavlja varno opcijo za čiščenje nečistoče. Pazite le, da voska ne boste uporabili, če vam je pred tem po nesreči padel na tla in zaradi tega vsebuje abrazivne delce, ki bi lahko poškodovale lak na vašem vozilu.

Čistočo svojega vozila pa lahko zaupate tudi strokovnjakom. Na bencinskih servisih MOL kjer so avtopralnice gostom na voljo na skupno 24 lokacijah po vsej Sloveniji, lahko stranka izbira med 4 različnimi programi, ki trajajo od 9 do 15 minut.  Postopek vključuje tudi ročno predpranje, odstranjevanje insektov, čiščenje platišč, voskanje, poliranje in po opravljen delu avtomatske pralnice, še brisanje pragov ter steklenih površin. V tem času si vi tako lahko brez skrbi privoščite kavo, prigrizek ali hiter nakup v trgovinah bencinskih servisov MOL.

Nagradna igra je zaključena.

3. pravilo – Za zdrav in bleščeč pogled iz vozila

Okna morate zmeraj očistiti zadnja, saj bodo med pranjem drugače nase navzela številno novo umazanijo. Poiščite čistilo za steklo brez amonijaka, saj bo tako manj neprijetnih vonjav in manj vpliva tako na armaturno ploščo kot na oblazinjen del stekla.

Najboljši učinek boste dobili, če boste uporabili krpo iz mikrofibre, ki se vedno izkaže kot odlična rešitev.

4. pravilo – Motor je srce vašega vozila

Izbira pravega goriva je tista, ki bo ohranjala vitalnost in čistost motorja vozila. To pa je ključna komponenta za uspešno in varno delovanje vozila. V ta namen so pri MOL-u razvili novo generacijo goriv EVO.

Zahvaljujoč posebnim dodatkom, goriva EVO ščitijo sestavne dele motorja pred korozijo in nastankom oblog in poskrbijo za čiščenje že nastalih oblog. Goriva EVO tako ohranjajo čistejše motorje in zagotavljajo čistejše delovanje sistema vbrizgavanja goriva. Glede na rezultate testiranj, goriva EVO z obogatenim paketom dodatkov, odstranijo do 58 % oblog. Rezultat tega je znatno povečanje zmogljivosti motorja in podaljšana življenjska doba motorjev, dosežena na okolju prijaznejši način.

MOL gorivo | Foto:

5. pravilo – Izbira dobrega goriva za čistočo in kakovost našega vozila

Z izbiro visokokakovostnega goriva lahko preprečimo nabiranje saj v odprtinah šob za vbrizg goriva, kar lahko povzroči veliko in občutno izgubo moči, nastanek oblog na sesalnih ventilih in oblog na valjih. Čistejši sistem vbrizga zagotavlja optimalno doziranje količine goriva in s tem stabilno delovanje.

Nove vrste premium goriv EVO, z izboljšanim paketom dodatkov, poskrbijo za odlično izkušnjo vožnje, napredno zmogljivost vozila z vidika izgorevanja, moči in pospeševanja ter daljšo življenjsko dobo motorja.

Z uporabo goriv EVO veliko pridobijo tudi vozila, ki že dlje časa uporabljajo standardna goriva ter so posledično lahko nastale že obloge. Goriva EVO bodo že nastale obloge zmanjšale. V družbi nove generacije goriv EVO so 95-oktanski in 100-oktanski bencin PLUS ter dizelsko gorivo.

 

Izžrebali bomo tri nagrajence. Vsak od njih bo prejel eno od naslednjih nagrad:

1. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 1.000 evrov ter wellness za voznika in vozilo - vikend paket razvajanja za dve osebi in wellness paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL

2. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 300 evrov in wellness za jeklenega konjička - paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL

3. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 50 evrov in wellness za jeklenega konjička - paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL

Zemljevid MOL-ovih bencinskih servisov:

 

Ne spreglejte