SiolNET. Avtomoto Novice
6,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj lastniki avtomobilov puščajo odprte prtljažnike

6,97

termometer

Odprt prtljažnik v avtomobilu

Vse več lastnikov jeklenih konjičkov v Kaliforniji pušča odprte prtljažnike. Vzrok za tovrstno početje je povečano število vlomov v parkirane avtomobile, lastniki pa s tem vlomilcem sporočajo, da v njih ni ničesar vrednega oziroma da je avtomobil prazen.

Fotografija dveh parkiranih avtomobilov z odprtima prtljažnikoma v San Franciscu je pretekli teden na družbenih omrežjih postala viralna.

Lastniki avtomobilov se s tem početjem hkrati izognejo nepotrebnim stroškom zamenjave razbitih oken in zamudnemu čiščenju drobnih delcev stekla iz notranjosti avtomobila.

Policija v San Franciscu sicer opozarja, da gre za napačen pristop v boju proti vlomilcem, pri katerem gre lahko marsikaj narobe. Kot eno izmed možnosti navajajo krajo dokumentov, ki jih lastniki običajno hranijo v enem izmed predalov in so za vlomilce lahek plen. Lastnikom zato svetujejo, naj še vedno raje zaklepajo avtomobile, morebitne sumljive osebe pa naznanijo policiji. Obljubljajo jim, da bodo v takšnih primerih okrepili policijske patrulje.

Število vlomov v parkirane avtomobile je v letošnjem letu močno naraslo. V San Franciscu za 32 odstotkov, v Oaklandu za 27 odstotkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin