Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
28. 5. 2024,
22.11

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,66

Natisni članek

parkiranje električne polnilnice električni avtomobili

Torek, 28. 5. 2024, 22.11

1 mesec, 2 tedna

Parkiranje v Ljubljani

Včeraj v Ljubljani: pajek je odpeljal tudi električnega #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,66
pajek električni avtomobil | Električni avtomobil, ki na polnilnico ni priključen, neupravičeno zaseda parkirno mesto.  | Foto Uroš Prah

Električni avtomobil, ki na polnilnico ni priključen, neupravičeno zaseda parkirno mesto.

Foto: Uroš Prah

Mestno redarstvo je resneje pristopilo k problematiki neupravičenega parkiranja ob polnilnice za električne avtomobile v mestu.

Ko se je elektromobilnost začela pojavljati oziroma uveljavljati, so na namenska parkirna mesta ob polnilnice pogosto zapeljali tudi klasični avtomobili brez vtičnice.

To se sicer še vedno dogaja tudi danes, a vendarle manj pogosto kot nekoč. Enako problematična pa je tudi neupravičeno parkiranje ob polnilnice tistih električnih avtomobilov, ki jih vozniki tam sploh ne polnijo. Prazna mesta ob polnilnicah so namenjena polnjenju in ne parkiranju električnih avtomobilov.

redarstvo
Avtomoto Tudi "električar" v mestu tvega kazen, tokrat le zanimivo redarsko obvestilo #foto

Pajek ga je odpeljal

Včeraj je tako v Ljubljani pajek mestnega redarstva odpeljal vsaj eno električno vozilo, ki je ob polnilnici le parkiralo in ni bilo priključeno na polnilnico.

Kot smo že poročali, je tudi v primeru polnjenja le to časovno omejeno. V središču mesta je največkrat časovna omejitev tri ure, zato je tudi treba ob začetku polnjenja zabeležiti čas prihoda. Ponudniki polnjenja navadno po treh urah polnjenja tudi zaračunajo dodatek za vsako prekomerno minuto, kar naj bi spodbujalo večjo frekvenco uporabnikov na javnih polnilnicah. 

Ne spreglejte