SiolNET. Avtomoto Novice
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Evropi odpuščanja, predsedniku bajen zaslužek

0,13

termometer

Iz razkritih Fordovih finančnih dokumentov je razvidno, da je Jim Hackett, izvršni predsednik znamke, v lanskem letu zaslužil 17,8 milijona dolarjev (15,67 milijona evrov). To je kar 276-krat več, kot zasluži povprečen delavec pri Fordu, še posebej pa višina plače bode v oči zaradi napovedanih odpuščanj v Evropi.

Jim Hackett, izvršni predsednik znamke, je najbolje plačani uradnik Forda. Njegova plača se je v lanskem letu dvignila za dober milijon, na 15,67 milijona evrov. Jim Hackett, izvršni predsednik znamke, je najbolje plačani uradnik Forda. Njegova plača se je v lanskem letu dvignila za dober milijon, na 15,67 milijona evrov. Foto: Reuters Napovedana odpuščanja v Evropi

Prejšnji teden so pri Fordu naznanili, da bodo v Nemčiji odpustili pet tisoč ljudi in v Veliki Britaniji še neznano število. Vse to bodo storili zaradi zmanjševanja stroškov, zato še bolj bode v oči letna plača izvršnega predsednika. Jim Hackett je v lanskem letu namreč prejel 17,8 milijona dolarjev (15,67 milijona evrov) letne plače, kar je 276-krat več kot čez lužo v povprečju zasluži delavec v Fordu. Plača je izračunana glede na rezultate njegovega dela. Očitno je bil v lanskem letu še uspešnejši, saj je v primerjavi z letom prej prejel za milijon dolarjev višjo plačo.

Volkswagen ford Avtomoto Uradno: Volkswagen in Ford skupaj v razvoj novih modelov in tehnologij

Redna plača je ''smešno'' majhna

Glede na njegove celotne zaslužke v letu 2018 je njegova redna plača smešno majhna. Izmed 17,8 milijona dolarjev znaša redni del plače vsega 1,8 milijona dolarjev (1,58 milijona evrov). 12,7 milijona dolarjev (11,18 milijona evrov) je dobil kot delniško nagrado, 2,6 milijona dolarjev (2,29 milijona evrov) je del spodbujevalnega načrta in 617.710 dolarjev (543.854 evrov) v okviru drugih nagrad.

Preostali štirje najvišje plačani uradniki pri Fordu:

- Bob Shanks, finančni direktor - 8,4 milijona dolarjev (7,4 milijona evrov)

- Bill Ford, izvršni predsednik uprave - 13,8 milijona dolarjev (12,15 milijona evrov)

- Jim Farley, predsednik globalnih trgov - 5,9 milijona evrov (5,19 milijona evrov)

- Joe Hinrichs, predsednik globalnih operacij - 5,8 milijona dolarjev (5,11 milijona evrov)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin