SiolNET. Avtomoto Novice
3,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Christof Klausner

Tragična smrt: odhod Avstrijca, virtuoza vožnje audija quattro #video

3,77

termometer

Christof Klausner
Christof Klausner ob svojem audiju quattro. Foto: osebni arhiv

V prometni nesreči je umrl Avstrijec Christof Klausner, znan predvsem po virtuoznih vožnjah z audijem quattro prve generacije.

Christof Klausner se je na avstrijskih relijih prvič pokazal leta 2004. Na štart je pripeljal znameniti audi quattro prve generacije. To je bil tisti avtomobil, s katerim so pri Audiju pred 40 leti s štirikolesnim pogonom spisali eno največjih revolucij v dirkaškem avtomobilskem športu. Audijev športni oddelek je bil tesno povezan z Avstrijo. Prvi mednarodni nastop in zmago je leta 1981 prav na avstrijskem reliju Janner quattru pripeljal Franz Wittmann.

Video − tako je audija quattro vozil Christof Klausner

Zaslovel je predvsem z "virtuozami" v San Marinu

Klausner je bil takrat star šele šest let, a kljub temu je v svojih tridesetih letih vedel za pomen quattrove zapuščine in zato se je v reli podal prav s tem avtomobilom. Odlično ga je pripravil in tudi sam postal vešč atraktivne vožnje tega avtomobila.

Najprej je drsel in navduševal po avstrijskih relijih, mednarodno slavo pa mu je pred desetimi leti prinesla prva udeležba na reliju Legend v San Marinu. Tam se oktobra zberejo vozniki starih kultnih avtomobilov reli in Klausner je tam takoj postal eden izmed osrednjih ljubljencev občinstva.

Lani januarja je svojega quattra kot predvoznik razbil na reliju Janner v Avstriji in nato začel z obnovo.

Z motociklom je tragično umrl v hujši prometni nesreči

Od leta 2011 do leta 2019 ni manjkal niti na enem spektaklu v San Marinu. Letos oktobra ga tam žal ne bomo videli. Tudi ne na avstrijskih relijih. Včeraj se je namreč z motorjem na cesti med Lieznom in Admontom tragično ponesrečil.

"Dragi Klausnerjevi navijači, žal vas moramo obvestiti, da nas je danes Christof zapustil po težki prometni nesreči. Zapustil je velik oder, in za vselej bo ostal v naših srcih," so zapisali na njegovi strani na Facebooku.

Klausner je bil star 46 let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin