Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
7. 7. 2024,
0.25

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,16

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 7. 7. 2024, 0.25

3 mesece

Tomaž Kavčič in mclaren 720S

Tomaž Kavčič in mclaren 720S: proti Rebernicam obuja spomine na mladost

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,16

Predvoznik na gorskohitrostni dirki v Podnanosu je Tomaž Kavčič, kulinarični mojster z Zemona, ki bo na cesti proti Rebernicam tudi danes užival za volanom mclarna 720S.

Mclarna 720S poganja štirilitrski motor V8 z močjo 530 kilovatov.  | Foto: Gregor Pavšič Mclarna 720S poganja štirilitrski motor V8 z močjo 530 kilovatov. Foto: Gregor Pavšič Slovenski kulinarični mojster Tomaž Kavčič se je včeraj v Podnanos pripeljal z vpadljivim mclarnom 720S, s tem superšportnikom pa vozi kot predvoznik na gorskohitrostni dirki Šraml Podnanos. Na 4,7 kilometra dolgi progi proti Rebernicam je včeraj odpeljal dva treninga, danes ga čaka še eden in nato še obe tekmovalni vožnji.

"Izkoriščam zaprto cesto in varno okolje. To je malo za mojo dušo, nič drugega. Uživam," je povedal Kavčič. Čeprav ga danes Slovenija pozna kot enega najboljših chefov in je bil na Zemonu zaslužen tudi za Michelinove zvezdice, je nekoč tudi sodeloval na avtomobilskih dirkah.

Tomaž Kavčič (zadaj drugi z leve) leta 1996 kot del Petrolove ekipe.  | Foto: Petrol Tomaž Kavčič (zadaj drugi z leve) leta 1996 kot del Petrolove ekipe. Foto: Petrol Še pred kulinarično kariero je bil več let sovoznik v reliju

Kavčič je bil namreč sovoznik v reliju. Najprej pri Borisu Saksidi, nato pa nekaj sezon še pri Novogoričanu Petru Troštu. Oba sta bila leta 1996 tudi del takrat močne Petrolove avtomobilske ekipe.

"Moja prva ljubezen je bil motokros, nato pa me je zaneslo še v avtomobilizem. Tam so bili sicer pomembni talent, volja in odločnost, a prav tako tudi finančna sredstva. Zato sem se pozneje umaknil. Toda danes sem proti Rebernicam srečal veliko nekdanjih znancev. Občutki to taki kot nekoč, hitro sem se spomnil marsičesa lepega," je dejal Kavčič.

Po njegovih besedah mu je mclarna 720S posodil znanec, ki ima več takih avtomobilov. Kavčič ima sicer v lasti tudi športno toyoto yaris GR.

Video – eksplozivni štarti proti Rebernicam:

Video – dirkaška akcija s treningov:

Foto – utrinki iz Podnanosa:

Fotogalerija
1
 / 22

Anže Dovjak (hyundai i30 TCR). | Foto: Gregor Pavšič Anže Dovjak (hyundai i30 TCR). Foto: Gregor Pavšič Dovjak in Ivanov za zdaj najhitrejša Slovenca

Anže Dovjak (hyundai i30 TCR, AMD Gorica) in Mark Ivanov (wolf GB08 thunder, AMK Atom) sta bila včeraj najhitrejša med slovenskimi vozniki na gorski dirki v Podnanosu. Oba sta na prvih dveh treningih že občutno izboljšala svoje lanske dosežke dirke proti Rebernicam. Borita se za vrh mladinskega državnega prvenstva, kjer pa Ivanov v skupni razvrstitvi točk ne osvaja. Dovjaku se obeta visoka uvrstitev na državnem prvenstvu.

Danes je bil hitrejši od Matevža Čudna (porsche GT3, AMK Atom), tako Milan Bubnič (lancia delta, AMD Slovenija avto) kot Matej Grudnik (renault clio E1, V-Racing) pa sta odpeljala le en trening – oba s tehničnimi težavami.

Najhitrejši slovenski tekmovalci po 2. treningu:

1. Anže Dovjak (hyundai i30 TCR) 2:14,610, 2. Mark Ivanov \* (wolf GB08 thunder) + 0,235; 3. Vladimir Stankovič  \* (osella PA21), 4. Matevž Čuden (porsche GT3) + 2,618; 5. Milan Bubnič (lancia delta) + 3,615; 6. Matej Grudnik (renault clio E1) + 6,802; 7. Ivan Hrženjak (porsche 718 cayman GT4) + 9,039; 8. Matej Mikuletič (mitsubishi lancer EVO9) + 15,187; 9. Boštjan Baša (renault clio RS) + 15,892; 10. Bogdan Černač (yugo proto) + 16,849

* nista del skupne razvrstitve za DP

Najhitrejši s povprečjem 143 kilometra na uro

V skupni razvrstitvi je po dveh treningih na vrhu Italijan Fausto Bormolini (nova proto NP01), ki pa ima le 59 tisočink prednosti pred Avstrijcem Christophom Lampertom (nova proto NP01). Bormolini je proti Rebernicam včeraj vozil s povprečno hitrostjo 143,2 kilometra na uro.

Danes je med Podnanosom in Rebernicami ob 9. uri na sporedu še tretji trening, popoldne od 13.30 naprej pa nato obe odločilni tekmovalni vožnji.

Ne spreglejte