SiolNET. Avtomoto Novice
1,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mercedes EQ S

To je osupljiva notranjost novega mercedesa #foto

1,72

termometer

Mercedes EQ S
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz bo novi električni model EQ S v celoti razkril sredi aprila, že zdaj pa so pokazali notranjost svoje nove limuzine. Tekmec tesle S bo imel kot prvi mercedes tako imenovani hiperukrivljeni digitalni zaslon.

Pri Mercedes-Benzu razkrivajo, da bodo v novem EQ S ponudili dve različici digitalnih zaslonov. Pri tako imenovanem hiperzaslonu bo ta združil tri enote, in sicer voznikov zaslon (12,3 palca), osrednji zaslon OLED (17,7 palca) in dodatni zaslon pred sovoznikom (12,3 palca). Celotni ukrivljeni zaslon je širok kar 1,41 metra in se med obema stebričkoma A razprostira prek celotne širine armaturne plošče.

Druga, nekoliko bolj zadržana rešitev bo zaslon, kakršnega pri Mercedes-Benzu poznamo v novem razredu S. Pri tej izbiri bo pred voznikom samostojno postavljen 12,3-palčni zaslon, na sredini pa še pokončna 12,8-palčna enota.  

Tako kot tesle bo s polnilnicami komuniciral prek kabla

Medtem ko bodo Nemci tehnične podrobnosti avtomobila razkrili sredi aprila (največja kapaciteta baterije bo 108 kilovatnih ur za doseg po standardu WLTP prek 700 kilometrov), še ti zanimivi poudarki: tako kot tesle bo znal tudi EQ S s polnilnicami komunicirati prek polnilnega kabla (za uporabniški sistem priključi in polni), avtomobil pa bo voznika lahko prepoznal tako prek prepoznave obraza kot tudi prstnega odtisa.

Mercedes-benz razred S Avtomoto "Predsedniški" mercedes: v Slovenijo jih prihaja 20, prodali bodo vse

Primera obeh različic digitalnih zaslonov v EQ S:

Mercedes EQ S Foto: Mercedes-Benz

Mercedes EQ S Foto: Mercedes-Benz

Mercedes EQ S Foto: Mercedes-Benz

Mercedes EQ S Foto: Mercedes-Benz

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin