Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2017,
10.50

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Avtotehna VIS

Natisni članek

advertorial nagradna igra testna vožnja Opel Astra Avtotehna Vis

Torek, 11. 4. 2017, 10.50

2 meseca, 2 tedna

Kaj bi počeli teden dni z avtomobilom, ki je prejemnik številnih nagrad?

Vsebino omogoča Avtotehna VIS

Oplov paradni konj lahko za teden dni postane tudi vaš jekleni konjiček. Nova Opel Astra, ki je lani prejela zmagoslavni naziv slovenski in evropski avto leta 2016, vas bo peljala, kamor boste želeli.

Nagradna igra je končana. Nagrajenec, ki bo prejel novo Opel Astro za brezplačno enotedensko uporabo, je:

Kristian Jakša.

Čestitamo!

nova opel astra avtotehna vis | Foto:

Zamislite si izlet v družbi sopotnice, ki ji lahko popolnoma zaupate – je zanesljiva, močna, tiha in udobna. Nova Opel Astra se podpiše pod vse omenjene lastnosti in z veseljem bo postala vaš "uradni prevoznik".

Eden od TOP modelov nemške avtomobilske znamke

nova opel astra avtotehna vis | Foto:

Pred vami je enkratna priložnost, da se spoznate s svoji potencialnim bodočim avtomobilom. Šele ko se boste z njim vozili v službo, na družinske izlete in po nakupih, boste natanko vedeli, kaj vam avtomobil ponuja in kako sta značajsko usklajena. Sploh ne dvomimo, da boste po enem tednu povsem zaljubljeni.

Astrina preobrazba v avtomobil premijskih tehnologij

Ker se tudi avtomobili ves čas razvijajo in prilagajajo zahtevam časa ter potrebam voznikom, se je tudi nova Opel Astra v marsičem spremenila.

Osem ključnih prednosti nove Opel Astre

Športna zunanjost:

nova opel astra avtotehna vis | Foto: Na zunaj je svojimi bolj poudarjenimi linijami postala izrazitejša, mogoče celo malce agresivna. Vendar brez skrbi, prede še vedno kot mucka. Je manjša in lažja kot njena predhodnica. Shujšala je kar za 200 kilogramov. Čeprav se je malce skrčila – je 49 milimetrov krajša in 26 milimetrov nižja od predhodnice –, je njena potniška kabina prostornejša in udobnejša.

Prostornejša notranjost:

nova opel astra avtotehna vis | Foto: Opel Astra spada v razred kompaktnih avtomobilov, a ponuja vse razkošje predstavnikov luksuznega razreda. To opazimo takoj, ko se usedemo v kabino. Armaturna plošča je oblikovana prefinjeno, brez odvečne navlake. Na sredini stoji velik 7-palčni barvni zaslon z visoko ločljivostjo, ki deluje kot nadzorna plošča. Prek nje upravljamo z avtomobilom kot profesionalci.

Tudi potniška kabina je večja. Na zadnjih sedežih je 35 milimetrov več prostora za noge kot prej. Prtljažnik ima kar 370 litrov prostornine, kar je dovolj za prtljago za manjši dopust, nakupovalne vrečke in osnovno športno opremo za aktivnosti v naravi.

Vrhunska povezanost:

opel astra OnStar lesce letališče | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Verjetno nas bo najbolj očaral najnovejši interaktivni komunikacijski sistem Opel OnStar, s katerim nova Opel Astra vstopa v novo dobo Oplovih vozil. Gre za vrhunsko premijsko tehnologijo, ki ni rezervirana le za avtomobile višjega cenovnega razreda. Zdaj je dostopna najširši skupini voznikov.

Nova merila povezanosti

nova opel astra avtotehna vis intellilink | Foto:

OnStar sistem omogoča osebno komunikacijo s svetovalcem v klicnem centru v realnem času. Tovrstna podpora je namenjena navigaciji, diagnostiki vozila in splošni podpori 365 dni na leto, 24 ur na dan. Tudi v slovenščini.

S pritiskom na enega od treh gumbov, nameščenih v bližini notranjega vzvratnega ogledala na vetrobranskem steklu, se povežemo s svetovalcem, ki nam pomaga v primeru nesreče ali kraje vozila. Pokličemo ga lahko, če potrebujemo karkoli v zvezi z diagnostiko vozila ali če preprosto ne najdemo poti. Asistent nam navigacijske podatke posreduje naravnost na naš zaslon v kabini. Tako smo lahko ves čas vožnje osredotočeni le na dogajanje na cesti.

Z aplikacijo do vozila, kjerkoli smo

Na pametni telefon si lahko naložimo tudi aplikacijo myOpel, ki prek pametnega telefona dostopa do storitev sistema Opel OnStar, omogoča dostop do pomembnih podatkov o vozilu, iskanje lokacije vozila, zaklepanje, odklepanje, hupanje in prižiganje luči.

Na voljo je v Google Play za sistem Android in v iTunes za sistem iOS.

Opel astra | Foto: Opel Foto: Opel

Širok nabor motorjev:

nova opel astra avtotehna vis | Foto: Pod motornim pokrovom nove Opel Astre so nameščeni le popolnoma novi motorji največjih moči od 70 kW/95 KM do 147 kW/200 KM.

To so dizelski in bencinski motorji z delovno prostornino od 1,0 do 1,6 litra.

Najmočnejši bencinski motor ob prihodu Astre na trg bo motor 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo, z največjo močjo 147 kW/200 KM in impresivnim navorom 300 Nm (s funkcijo overboost). Pospešek od 80 km/h do 120 km/h v peti prestavi v 7,5 s izpostavlja prožnost, zmogljivosti pa podkrepi podatek o največji hitrosti 235 km/h (preliminarni podatki).

Tri vrste menjalnikov:

nova opel astra avtotehna vis | Foto: Novi Opel Astri so namenjene tri vrste menjalnikov: pet in šeststopenjski ročni menjalnik, samodejni mehanski menjalnik Easytronic 3.0 in šeststopenjski samodejni menjalnik z izrazito majhnim trenjem.

Šeststopenjski samodejni menjalnik je na voljo z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s turbinskim polnilnikom največje moči 110 kW/150 KM in dizelskim motorjem 1.6 CDTI največje moči 100 kW/136 KM.

Prilagodljive matrične luči IntelliLux® LED:

Med najbolj inovativnimi novostmi nove Opel Astre so gotovo tudi nov patentiran sistem matričnih žarometov IntelliLux® LED. Omogočajo vožnjo z neprekinjeno uporabo nezasenčenih luči, ne da bi zaslepili katerega od udeležencev prometa in s tem zagotavljajo večjo varnost.

IntelliLux LED® matrični žarometi poskrbijo za samodejno prilagajanje osvetlitve glede na situacijo in zagotavljajo odlično vidljivost. Pri 80 km/h razširjeni in svetlejši svetlobni snop omogoča, da morebitne nevarnosti zagledamo do 40 metrov prej. | Foto: IntelliLux LED® matrični žarometi poskrbijo za samodejno prilagajanje osvetlitve glede na situacijo in zagotavljajo odlično vidljivost. Pri 80 km/h razširjeni in svetlejši svetlobni snop omogoča, da morebitne nevarnosti zagledamo do 40 metrov prej. IntelliLux® LED je obenem prvi sistem matričnih luči serijsko izdelanega avtomobila, s stalnim odzivanjem na okolico, brez uporabe podatkov navigacijskega sistema. Ob različnih načinih samodejnega prilaganja delovanja kratkih in dolgih luči deluje IntelliLux® LED tudi tako, da dodatno poveča varnost vožnje ponoči po avtocesti.

Posebna funkcija Welcome Light pa samodejno osvetli okolico nove Astre, ko se ji uporabnik približa ali izstopa iz nje v temi. Matrični žarometi Opel IntelliLux® LED prav tako dokazano zmanjšujejo nevarnost nesreč z divjadjo.

Novi Opel Astri so prav zahvaljujoč prilagodljivim matričnim lučem IntelliLux® LED podelili laskavi naziv Safetybest 2015.

Odpiranje prtljažnih vrat z zamahom noge:

Prtljažna vrata imajo električno odpiranje in zapiranje s prostoročnim senzorjem samo z zamahom noge pod odbijačem, ki je izjemno hitro odziven.

Ergonomski sedeži:

nova opel astra avtotehna vis | Foto: Med izjemne rešitve nove Opel Astre spadajo tudi sedeži s certifikatom AGR, združenja za zdravo hrbtenico. Možnost vsestransko nastavljivih ergonomskih prednjih sedežev AGR in še voznikovega sedeža AGR za dobro počutje z usnjenim oblazinjenjem ter funkcijama masaže in prezračevanja zagotavlja izjemno prijetno počutje.

Celovit nabor sodobnih varnostnih asistenčnih sistemov za še varnejšo vozno izkušnjo:

  • kamera Opel Eye z razširjenimi funkcijami za prepoznavanje prometnih znakov,
  • pomoč pri ohranjanju voznega pasu s samodejnim popravkom volana in
  • opozorilo na oviro pred vozilom s samodejnim zaviranjem v sili,
  • sistem za nadzor mrtvih kotov,
  • napredni parkirni pomočnik in
  • kamera za vzvratno vožnjo.
Ne spreglejte