Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
3. 4. 2013,
12.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Škoda Družinski Avtomoto

Sreda, 3. 4. 2013, 12.36

8 let

Škoda superb – nov nos in zadek za češkega admirala

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko je avtomobilski trg uspešno stresla nova generacija octavie, Škoda zdaj napoveduje še prenovljenega elitnega superba. Spremembe so manjše ter zadevajo predvsem nos in zadek vozila.

Superb osvežen spredaj in zadaj

Škoda je superba povsem prenovila do stebrička A. Avtomobil je dobil širšo masko motorja, nove žaromete in meglenke, odbijače in pokrov motorja. Superb ima lahko prvič tudi biksenonske žaromete z možnostjo dnevnih svetil v tehnologiji LED.

Medtem ko super med stebričkoma A in C ni bil deležen sprememb, je tako kot nos zdaj svež tudi zadek avtomobila. Škoda je s prenovo poskušala doseči večjo prepoznavnost superba. Tako limuzinska kot karavanska različica sta dobili luči LED in jasne oblikovalske linije.

V prtljažniku 595 oziroma 633 litrov prostora

V notranjosti ima lahko superb tri- ali štirikraki volanski obroč. Škoda je na seznam opreme dodala devet novih možnosti za oblazinjenje.

Prostornina prtljažnika v superbu bo 595 litrov v limuzini in 633 litrov v karavanski različici. Ob zloženih zadnjih sedežih prtljažnik naraste na 1.700 oziroma 1.865 litrov.

Superb predstavlja novost, saj bo mogoče z zadnjih sedežev elektronsko premikati sprednje sedeže.

Že znan izbor varčnih motorjev, superb še vedno tudi s štirikolesnim pogonom

Vsi dizelski motorji in osnovni bencinski 1,4-litrski motor TSI z 92 kilovati bodo opremljeni s sistemom start&stop in sistemom za rekuperacijo zavorne energije.

Superb greenline bo imel uradno porabo 4,2 litra na 100 prevoženih kilometrov in 109 gramov ogljičnega odtisa na prevoženi kilometer.

Pri štirikolesno gnanih različicah bo osnovni dvolitrski dizelski motor s 103 kilovati povezan z ročnim menjalnikom, močnejša različica tega motorja s 125 kilovati pa s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Zadnja vrata še naprej razdeljena, a vsak del s svojim gumbom za odpiranje

Superb tudi po prenovi ostaja prijazen do uporabnikov. V prtljažniku bo tako prostor za dežnik, zadnja vrata bodo še naprej razdeljena v dve polovici, vsaka pa bo imela svoj gumb za odpiranje.

Panoramska šipa bo imela vgrajene sončne celice

Škoda je svojemu najprestižnejšemu avtomobilu namenila še sistem za samodejno parkiranje (prečno in bočno). Superb bo imel tudi panoramsko šipo z vgrajenimi sončnimi celicami, dobil pa je tudi nov audionavigacijski sistem in sistem za samodejno zaklepanje vozila.

Cene za prenovljenega superba, ki bo v Slovenijo prišel junija, še niso znane. Avtomobil bo Škoda uradno predstavila na avtomobilskem salonu v Šanghaju.

Ne spreglejte