SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sklenjena je pogodba, ki napoveduje padec cen baterij za električna vozila

2

termometer

Japonski elektronski gigant Panasonic in trenutno najbolj "vroč" avtomobilski proizvajalec Tesla sta uradno podpisala dogovor, ki bo nedvomno vplival na razvoj avtomobilske električne prihodnosti.

Tovarna baterij naj bi bila nared do leta 2017

Uradni dogovor med obema deležnikoma bo nedvomno vplival na odločnejši preboj električnih vozil na ceste, saj je ključni predmet te pogodbe izgradnja lastne tovarne za baterije. Z znanjem in tehnologijo, s katerima razpolagata obe podjetji, naj bi ta tovarna trgu ponudila zmogljive in predvsem cenejše baterije. Večja energijska gostota baterije, ki naj bi za povrhu bila še cenejša kot zdaj, pa bo seveda vplivala tudi na domet in ceno električnih vozil, ki spadata med dva ključna dejavnika dokončnega preboja elektrike na ceste.

Panasonic in Tesla sta s podpisom med drugim definirala tudi datum izgradnja oziroma zagona. Tovarna naj bi bila dokončana v slabih treh letih, kar pomeni, da bo proizvodnja v njej stekla leta 2017.

Milijardo dolarjev težka investicija bo prinesla 6500 delavnih mest

Projekt nove tovarne je vreden okroglo milijardo ameriških dolarjev oziroma dobrih 747 milijonov evrov, po neuradnih podatkih pa bo Panasonic za njeno izgradnjo prispeval približno četrtino sredstev. Po navedbah Tesle bo ta novi proizvodnji obrat zaposloval okoli 6500 ljudi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin