Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 16.32

8 let

Renault R-space

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Renault je predstavil privlačno študijo R-space, ki naj bi združevala elemente, ki načeloma niso usklajeni. To so prijaznost do družin, funkcionalnost, športnost in čutnost.

Tretji izdelek Laurensa van den Ackerja

Študija, ki jo je kot tretjo oblikoval avtor študij dezir in captur Laurens van den Acker, je sicer zelo prijazna do družin, vendar se lahko pohvali tudi s skulpturno ukrojeno karoserijo zlatomedene barve, ki ji kljub uporabni enoprostorski zasnovi daje veliko športnosti in privlačnosti.

Dvoznačajska notranjost

Enako je tudi v notranjosti, kjer je vozniku namenjen privlačno urejen, a stvaren kokpit, zadnja klop pa je igrivo pisana kot kakšna otroška igralnica. To poudarjata tudi multimedijska zaslona na hrbtnih straneh voznikovega in sovoznikovega vzglavnika, na katerih se lahko predvaja tudi risanke.

Motor prihodnje generacije

Študijski je tudi motor R-spacea. Turbinsko polnjeni 900-kubični bencinski trivaljnik, ki so ga razvili v navezi Renault-Nissan, napoveduje motorje TCe prihodnje generacije, v kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko EDC pa je enako zmogljiv kot konvencionalni 1,6-litrski štirivaljniki. Največja moč je 80 kilovatov, navor pa 160 njutonmetrov.

Solidne zmogljivosti in majhna poraba goriva

V praksi to pomeni, da 4,25 metra dolg in 1300 kilogramov težak avtomobil v 11 sekundah doseže 100 kilometrov na uro in pospešuje vse do 200 kilometrov na uro. Ob tem menda porabi le 3,7 litra bencina na 100 kilometrov in v zrak izpusti 95 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

DRIVNINGECO Conseil

Avtomobil so opremili tudi s sistemom, prijaznim do okolja, DRIVINGECO Conseil, ki vozniku pomaga, da vozi bolj gospodarno in prijazno do okolja. S pomočjo pripomočka Visio-System, ki je zasnovan na videokameri, ki snema območje pred voznikom, zaznava prometne znake, semaforje, prehode za pešce in podobne cestne elemente in vozniku svetuje, kako naj vozi v trenutni situaciji. Če recimo zazna vrsto semaforjev, na katerih se bo prižgala rdeča luč, vozniku svetuje, naj počasi zmanjšuje hitrost, če pa zazna prosto pot, ga vzpodbudi, da nekoliko pospeši. Ko pripelje na cilj, mu poda celo poročilo o vožnji, ki mu lahko pomaga k izboljšanju vozniških navad.


Ne spreglejte