Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2019,
14.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Renault renault megane RS nürburgring

Sreda, 22. 5. 2019, 14.00

4 leta, 11 mesecev

Novi rekordni čas je 7 minut in 40 sekund

Renault megane znova kralj Zelenega pekla #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Renault se je vrnil na ''prizorišče zločina'' in zopet postal kralj Nürburgringa. Z modelom megane RS trophy-R so za dobre tri sekunde popravili rekord honde civic type-r in postavili letvico na sedem minut in 40 sekund.

Za volan je znova sedel Laurent Hurgon. | Foto: Renault Za volan je znova sedel Laurent Hurgon. Foto: Renault

Po petih letih znova na vrhu zelenega pekla

Za volan je zopet sedel Laurent Hurgon, ki je leta 2014 s prejšnjo generacijo tega brutalnega športnika postavil čas 7 minut, 54 sekund in 36 stotink. Vmes so za kratek čas na prestol stopili pri Hondi in z modelom civic type-r postavili čas 7 minut, 43 sekund in 8 stotink, a so Francozi zopet postavili stvari na svoje mesto. Četrta generacija megane trophy-R, ki jo poganja 1,8-litrski štirivaljni motor z 221 kilovati in 400 njutonmetri navora, je 20,6 kilometra dolg krog prevozil v 7 minutah, 40 sekundah in 10 stotinkah. Na uradnem celotnem krogu, dolgem 20,8 kilometra, so dosegli čas 7 minut, 45 sekund in 38 stotink.

Da so lahko dosegli ta čas, je trophy-R v primerjavi z običajnim modelom RS lažji za 130 kilogramov. Pri Renaultu še niso razkrili, kako so zmanjšali mase, a verjetno so ubrali enako shujševalno kuro kot pri predhodniku. To pomeni, da so odstranili zadnjo klop, dodali varnostno kletko in običajna stekla zamenjali s pleksi steklom. Hkrati so izboljšali aerodinamiko avta in izpopolnili podvozje.

V primerjavi z običajnim modelom RS je trophy-R lažji za 130 kilogramov. | Foto: Renault V primerjavi z običajnim modelom RS je trophy-R lažji za 130 kilogramov. Foto: Renault

Novi čas je postavljen na 7 minut in 40 sekund. | Foto: Renault Novi čas je postavljen na 7 minut in 40 sekund. Foto: Renault

Na voljo nekaj sto avtomobilov

Zgodba o modelu Megane R.S. in "Ringu" traja že več kot deset let. Začela se je leta 2008 s prvim rekordom v razredu serijskih avtomobilov s prednjim pogonom, ko je Megane R.S. R26.R krog prevozil v 8 minutah in 17 sekundah. Ta rekord je tri leta kasneje (2011) s časom 8 minut in 7 sekund potolkel Megane R.S. Trophy druge generacije, ki ga je vozil Laurent Hurgon. Leta 2014 so z meganeom RS trophy-R tretje generacije ta rekord prvikrat potisnil pod mejo 8 minut.

Trophy-R bo naprodaj pred koncem leta 2019 kot posebna serija, ki bo omejena na nekaj sto primerkov.

Ne spreglejte