Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 2. 2012,
14.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 2. 2012, 14.41

8 let

Renault je prenovil oba scenica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prenovljeni scenic prihaja v Slovenijo z novim sprednjim delom, dvema novima motorjema in opremo, ki vsebuje za ta model nove, sicer pa že uveljavljene sisteme.

Dimenzijsko nespremenjen

Zunanje mere so spremenjene le pri grand scenicu, in to samo glede višine, če ima na strehi vzdolžne letve. Preoblikovali so vse elemente sprednjega dela, namestili nove kolesne obroče in dodali moderno dnevno LED-osvetlitev. V kabini so izboljšali sedežne prevleke, malo je spremenjena grafika merilnikov, na armaturni plošči pa je dodano nekaj kroma.

Poudarek na energy

V ponudbi štirih motorjev (scenic) oziroma petih (grand scenic) izstopa 1,6-litrski dCi 130. Gre za nov izdelek, ki mu pripisujejo 114 gramov ogljikovega dioksida na kilometer. Tehnologija energy povzema znane prijeme, kot so start-stop, shranjevanje energije zaviranja in vračanje ohlajenih izpušnih plinov v turbinski sistem. Dizelska različica energy je že na voljo, bencinska TCe 115 pa prihaja maja letos.

Med opremo so novi sistemi

No, asistenčni oziroma varnostni sistemi so novi v scenicu, sicer pa so v svetu avtomobilizma že dobro znani. Visio system (serijski pri najvišji stopnji opreme) opozarja na spremembo lege na prometnem pasu ter samodejno preklaplja med kratkimi in dolgimi lučmi. Tudi navigacija Tom Tom s kamero za vzvratno vožnjo je serijska pri opremi privilege.

Od 17.300 do 25.000 evrov

Cenovna razlika med krajšim in daljšim scenicom je 900 evrov, doplačilo za šesti in sedmi sedež v grand scenicu znaša 650 evrov. Najbolje prodajani enoprostorec srednjega ranga v Evropi in pri nas je v letu 2011 osrečil 991 lastnikov, tisoč pa naj bi jih tudi letos. Pričakovano razmerje med kratko in dolgo različico je približno 50:50, pri motorjih pa je večje zanimanje za dizle (70:30).

Ne spreglejte