Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
8. 7. 2024,
22.10

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 7. 2024, 22.10

2 tedna

Dacia

Prihodnost poceni Dacie: namesto tega modela kmalu SUV? #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,07
Dacia Sandero Stepway | Različica stepway danes predstavlja dve tretjini prodaje dacie sandero.

Različica stepway danes predstavlja dve tretjini prodaje dacie sandero.

Dacia bo predvidoma čez tri leta svoj najuspešnejši model sandero zamenjala s kompaktnim športnim terencem oziroma križancem.

Dacia sandero danes velja za enega najbolje prodajanih osebnih avtomobilov v Evropi. Lani je bilm evropski prodajni podprvak. Prihodnost sandera pa bo vsaj za različico stepway, ki danes predstavlja dve tretjini prodaje, po za zdaj še neuradnih medijskih napovedih vendarle drugačna.

Naslednik sandera stepway kmalu kot mali križanec?

Sandero stepway, ki je danes kljub rahlemu videu križanca še klasična kombilimuzina, bo postal kompaktni športni terenec oziroma križanec v najbolje prodajanem evropskem avtomobilskem segmentu.

To bo novi model Dacie, ki za zdaj še nima imena. Na cestah ga lahko pričakujemo okrog leta 2027. Ker je duster v novi generaciji zrastel, je nastal prostor za en segment manjši model. Romunska znamka pod okriljem Renaulta bo sicer kmalu na ceste pripeljala tudi večji model bigster.

Umeščen pod dusterja, prihaja pa tudi večji bigster

Mali SUV bo na cestah tekmec avtomobilom kot sta jeep avenger in fiat panda grande, konkurenca pa je nadvse številčna. Za pravo umestitev v ponudbo Dacie bo novi model dolg okrog 4,15 metra - dolžina dusterja je 4,34 metra.

Neuradno naj bi imel mali SUV, ki bo izhajal z Renaultove modularne platforme CMF-B, na voljo različne pogone, torej tako bencinske kot hibridne pogone, izključena ni niti povsem električna različica. Klasični sandero bo tako predvidoma dobil leta 2028.

Ne spreglejte