SiolNET. Avtomoto Novice
1,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Prenova: opel astra

Prenovljena opel astra s francoskimi motorji #foto

1,02

termometer

Astra je s prenovo dobila nove motorje in menjalnike ter je tehnološko primerno nadgrajena. Kot pravijo Nemci, tako varčne astre še ni bilo, poudarek pa vsekakor ni bil na vizualnih spremembah, saj je v primerjavi s predhodnikom tako rekoč nespremenjena.

Glavna novost je predvsem prihod novih bencinskih in dizelskih motorjev. Glavna novost je predvsem prihod novih bencinskih in dizelskih motorjev. Foto: Opel Pogled na zunanjost ne pove veliko

Tudi nekoliko podrobnejši pogled ne bo dovolj, da bi večina opazila spremembe. Še več, celo pri Oplu oblikovnih sprememb sploh Vizualnih sprememb ni, vendar je kljub temu astra aerodinamično učinkovitejša. Vizualnih sprememb ni, vendar je kljub temu astra aerodinamično učinkovitejša. Foto: Opel ne omenjajo, vendar so se pohvalili le z nekoliko bolj aerodinamično držo prenovljene astre. Količnik zračnega upora se je namreč spustil z 0,26 na 0,25.

Toda velike spremembe so pod pokrovom motorja. Tam je prvič na voljo kar nekaj turbo bencinarjev in dizlov. Med njimi sta 1,2- in 1,4-litrski motor z močjo med 81 in 107 kilovati. Povprečna poraba se bo pri vseh bencinskih motorjih po merilnem ciklu WLTP gibala med 5,2 in 5,9 litra. Manjši motor je na voljo le s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je močnejši motor sparjen z novim neskončno stopenjskim menjalnikom CVT, ki simulira delovanje sedmih prestav.

Na dizelski strani je na voljo 1,5-litrski motor s 77 in 90 kilovati. Oba sta serijsko sparjena s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in sta z doplačilom na voljo tudi z novim devetstopenjskim samodejnim menjalnikom. 

Poleg nekoliko boljše kamere za vzvratno vožnjo so prvič na voljo digitalni merilniki in razširjene funkcije na osempalčni večopravilni enoti.

Opel astra Foto: Opel

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin