SiolNET. Avtomoto Novice
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poziv Evropski komisiji: o podatkih, ki jih zbira avto, moramo odločati sami

0,06

termometer

Evropska komisija naj bi 23. februarja odločala o predlogu akta o podatkih (Data Act), ki naj bi olajšal dostop do podatkov in njihovo uporabo. FIA in avtomobilski klubi, med njimi tudi slovenski AMZS, ob tem opozarjajo, da trenutni zakonodajni predlog Evropske komisije ni ustrezen. "Za podatke, ki jih beležijo, zbirajo in posredujejo ter jih še bodo ustvarjala vse bolj napredna vozila, je treba sprejeti natančnejše predpise in s tem omogočiti, da bo o svojih podatkih odločal potrošnik, torej lastnik ali zgolj uporabnik avtomobila," so zapisali pri AMZS.

Sodobni avtomobili so s pomočjo tehnologije varnejši, učinkovitejši in okolju bolj prijazni, pri čemer v elektronskem spominu svojih računalniških sistemov zbirajo podatke iz vedno številčnejših naprednih asistenčnih sistemov, vgrajenih v vozilo. Vsi, ki jim je na tak ali drugačen način omogočen dostop do podatkov, kot so podatki o hitrostih in lokacijah vožnje, podatki o vzdrževanju vozil (prevoženi kilometri, raven olja, …) in vozniških navadah (vzorci hitrosti, prevožene razdalje, …), ter celo do osebnih podatkov uporabnikov (ime, kontakti, finančni podatki, …), lahko posegajo v polje voznikove zasebnosti. Po raziskavi mednarodne avtomobilistične zveze FIA kar 91 odstotkov potrošnikov v Evropi meni, da so oni lastniki podatkov, ki jih beležijo njihova vozila, hkrati pa jih 85 odstotkov priznava, da nad temi podatki nimajo nadzora.

Osebni podatki naj ostanejo osebni

FIA in avtomobilski klubi s pobudo Moj avto – moji podatki že vrsto let izpostavljajo, da razen strokovnjakov v avtomobilski industriji dejansko le redki poznajo odgovore na vprašanja, katere vse podatke avtomobili zbirajo, kam jih pošiljajo, kdo do njih dostopa in kaj ta z njimi počne. Hkrati lahko nepoznavanje in nerazumevanje podatkov, ki jih beležijo tehnološko napredna vozila, in njihova morebitna zloraba ogrožajo načela kibernetske varnosti in varstva potrošnikov, določenih s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Vozniki in uporabniki avtomobilov imajo zato pravico vedeti, kaj vse beležijo avtomobili, voznik, torej lastnik podatkov, pa naj bi odločal o tem, katere (če sploh katere) podatke bo delil in komu jih bo zaupal.

»Naša študija znova potrjuje, da vozniki v Evropi niso dovolj opolnomočeni, ko gre za podatke, ki nastajajo med vožnjo in jih vozila beležijo,« izpostavlja Laurianne Krid, generalna direktorica FIA Regija I. »Menimo, da potrebujemo ustrezen pravni okvir, ki bo omogočal pravičen dostop do podatkov na podlagi ozaveščene privolitve potrošnikov. Od Evropske komisije zahtevamo, naj čim prej dopolni zakonodajo, ki ureja področje dostopa do podatkov, ki jih beležijo, zbirajo in posredujejo ter jih še bodo ustvarjala vse bolj napredna vozila. Vse več je namreč znakov, da lastniški modeli, ki jih predlagajo izdelovalci avtomobilov, ne bodo prinesli inovacij, ki jih Evropejci potrebujemo.«

Vozila zbirajo vse več podatkov, ne le o samem avtomobilu, ampak tudi o samem uporabniku. Evropska komisija mora primerno zaščititi te osebne podatke, da jih proizvajalci in drugi ne bodo pričeli izkoriščati za svoje potrebe. | Foto: Gašper Pirman Vozila zbirajo vse več podatkov, ne le o samem avtomobilu, ampak tudi o samem uporabniku. Evropska komisija mora primerno zaščititi te osebne podatke, da jih proizvajalci in drugi ne bodo pričeli izkoriščati za svoje potrebe. Foto: Gašper Pirman

Zakon mora biti bolj natančen

Poziv generalne direktorice FIA Regija I se nanaša na predlog akta o podatkih (Data Act), o katerem naj bi Evropska komisija odločala 23. februarja 2022 in ki naj bi olajšal dostop do podatkov in njihovo uporabo. FIA namreč ocenjuje, da trenutni zakonodajni predlog Evropske komisije ne zadostuje. Za podatke, ki jih in jih še bodo ustvarjala tehnološko vse bolj napredna vozila, je treba sprejeti natančnejše predpise in s tem omogočiti, da bo o svojih podatkih odločal potrošnik, ob tem pa zagotavljati konkurenčnost in inovativnost. Onemogočanje dostopa do podatkov, za katerega si prizadevajo avtomobilski izdelovalci, bi lahko za neodvisne ponudnike storitev in potrošnike pomenilo škodo v višini 65 milijard evrov letno do leta 2030.

FIA se zaveda pomena rabe v vozilu zbranih podatkov za kakovostno vzdrževanje avtomobila, učinkovitosti (porabe) goriva in celo varnosti voznikov, pri čemer pa opozarja na sedaj pomanjkljivo zakonodajno ureditev tega področja, saj dopušča prevelika tveganja za zlorabo podatkov. Potrošniki morajo biti bolje seznanjeni o svojih pravicah do zasebnosti, zlasti glede obdelave podatkov ali celo nadaljnje prodaje podatkov za monetizacijo v digitalnem oglaševanju. Vse to namreč lahko vpliva na zasebno in poklicno življenje potrošnikov, ne da bi se tega sploh zavedali.

Na voljo že ustrezna rešitev, zakaj je Evropska komisija ne prizna?

Ustrezna rešitev, meni FIA, je že na voljo, in sicer platforma S-OTP (Secure On-board Telematics Platform). Ta potrošnikom omogoča izbiro, zagotavlja konkurenčnost in svobodno podjetništvo na varen in tehnološko nevtralen način. Koncept S-OTP je v skladu z ambicioznimi cilji evropskih institucij za spodbujanje inovacij in z namenom, da jih zakonsko uredi v skladu z načeli modernega gospodarstvo. Poleg tega bi S-OTP zagotovil najsodobnejšo kibernetsko varnost in pravično porazdelitev odgovornosti. FIA zato poziva Evropsko komisijo, naj prepozna S-OTP kot idealno platformo v korist potrošnikov in celotne družbe.

Da je avto naslednji v vrsti tehnoloških izdelkov, ki določene podatke o svojih uporabnikih posredujejo v obdelavo in prodajo zainteresiranim kupcem, s čimer se je pridružil računalniku, pametnemu telefonu, pametni uri, pametni hiši …, pojasnjuje tudi predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez. »V AMZS in FIA se zelo dobro zavedamo tako pozitivnih kot negativnih plati zbiranja, obdelave in posredovanja množice podatkov, ki jih lahko avto že danes zbira in posreduje izdelovalcem. Ob tem pa je treba vedeti, da bodo jutrišnji avtomobili v tem pogledu postali še bolj zanimive podatkovne banke«, meni Brglez. Ocenjuje, da polje novih tehnologij posredovanja podatkov o vožnji brez dvoma odpira vrata za napredek na področju prometne varnosti, povečanja pretočnosti in zmanjšanja izpustov, a da na drugi strani ne smemo spregledati pasti, ki jih lahko tako zbiranje in posredovanje podatkov predstavlja za lastnika ali uporabnika avtomobila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin