Podaljšajte življenjsko dobo svojega avtomobila

Če želite, da vam bo vaš jekleni konjiček še dolgo dobro služil, poskrbite za redni pregled pri pooblaščenem serviserju. Preverite, kateri strokovnjaki vam bodo zagotovili brezhibni servis.

Podaljšajte življenjsko dobo svojega avtomobila
Foto: Vid Ponikvar
Vsebino omogoča Avanta d.o.o.

Ne glede na to, ali ste z njim prevozili 20, 30, 70 ali čez sto tisoč kilometrov, morate vseskozi poskrbeti, da bo imel vse, kar potrebuje za nemoteno vožnjo. In tako kot velja za naše telo – bolj boste redno skrbeli za njegovo dobro počutje, dlje časa bo brez težav služil svojemu namenu. Seveda morate vzdrževanje prilagoditi njegovi starosti oziroma predvsem prevoženim kilometrom ter ne nazadnje njegovim tehničnim posebnostim.

Z rednim servisom tudi do 50 odstotkov prihranka

Že leta 2015 je Zveza potrošnikov Slovenije na podlagi študije dokazala, da so prihranki pri rednih servisih lahko tudi več kot 50-odstotni. 

Suzuki ignis Foto: Jure Gregorčič Vsak avtomobil je zgodba zase

Na splošno velja, da bi morali avtomobil na servis odpeljati enkrat letno – to je čas, ko pri povprečni vožnji avtomobil opravi ravno toliko kilometrov, da je potreben pregled vsaj nekaterih vitalnih funkcij podvozja. Menjava motornega olja in filter spadata med osnovne preglede, med katere naj bi spadal tudi pregled zavor.

Bolj kot splošne smernice glede opravljanja servisa pa je pomembno predvsem preveriti, komu boste zaupali svoj avtomobil. Da se boste izognili vprašljivim rezervnim delom, netočnim informacijam tako glede izvedbe kot cene in ne nazadnje, da boste dobili garancijo o brezhibno opravljeni storitvi, se vedno raje napotite k pooblaščenemu serviserju.

Suzuki ignis Foto: Jure Gregorčič

Pooblaščeni serviser bo najbolj poznal vaš avtomobil, ga bo redno spremljal in vam tako omogočil servis po meri – glede na vaše vozne navade, morebitne pretekle težave in vam bo na podlagi modela avtomobila, sestavil načrt za servis po meri. Zelo pomemben je tudi izdelan račun, ki vam ga pripravil pooblaščeni serviser – na njem morata biti poleg cene natančno opisan material in posamezni normativi. Samo to lahko služi kot dokazilo, da je bil avtomobil servisiran v skladu z navodili in standardi avtomobilske tovarne.

Preverite, kje se nahaja najbližji serviser Suzuki

Svojemu avtomobilu znamke Suzuki lahko omogočite hiter in strokoven servis na različnih prodajno servisnih lokacijah po vsej Sloveniji. Visokokvalificirani strokovnjaki vam bodo pomagali tako s svetovanjem kot s profesionalnim osebnim pristopom.

Suzuki

Za vas so izbrali le najboljše, tudi vrhunsko motorno olje Ecstar, ki zagotavlja izkušnjo Suzuki, ki je drugi ne morejo posnemati. Olje ECSTAR je zasnovano na okolju prijazen način, tako da ohranja svetovno okolje, v katerem imajo pravico uživati vse bodoče generacije.

Mešanica visoko učinkovitih oljnih aditivov na sintetični osnovi zagotavlja prednost olja ECSTAR pred običajnim motornim oljem z vidika trenja, čiščenja motorja in temperaturne stabilnosti. Zato ECSTAR zagotavlja izjemno varčnost porabe goriva in ščiti motorje.

Olje
PREDNOSTI OLJA ECSTAR

#Prihranek goriva: originalna sestava omogoča visoko zmogljivost in izpolnjuje najstrožje standarde porabe goriva za motorje Suzuki. Lahko se pričakuje do 5-odstotno zmanjšanje porabe goriva.

#Izjemna zaščita motorja: inovativna tehnologija mazanja dosega temperaturno stabilnost, ki zagotavlja najboljšo zaščito motorja tudi pri zagonu motorja v hladnem podnebju.

#Čist motor za daljšo življenjsko dobo: čiščenje podaljša življenjsko dobo motorja, saj prepreči nabiranje gošče in usedlin. Motor teče brez težav.

 

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano