Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2024,
11.02

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Pravnik na dlani odvzem vozniškega dovoljenja Vozniško dovoljenje PR članek

Petek, 5. 1. 2024, 11.02

3 mesece, 3 tedne

Odvzem izpita še ne pomeni nujno konca vaše vozniške kariere

Oglasno sporočilo

Pomislite, koliko časa dnevno preživite v avtomobilu. Avtomobil je postal nepogrešljivo prevozno sredstvo, ki omogoča enostavno in hitro mobilnost. Če imate vozniško dovoljenje, potem veste, kako zares dragoceno je, zato si načeloma prizadevate upoštevati cestnoprometne predpise, ki veljajo v Republiki Sloveniji. Razen kader jih ne in to morda celo privede do izgube vozniškega dovoljenja.

izguba izpita_naslovna (1) | Foto: 12MEDIA D.O.O. Foto: 12MEDIA D.O.O.

Prometni prekrški

Ne glede, ali gre za prekoračitev hitrosti, spregledan prometni znak, nepravilno prehitevanje, vožnjo pod vplivom alkohola ali prepovedanih substanc, prehitro vožnjo, uporabo mobilnega telefona, neupoštevanje varnostne razdalje … Za vse to in še več drugih primerov vas lahko kaznujejo. In ko pride do kazni, ki se ponavljajo, nas lahko kaj kmalu doleti to, česar si ne želimo – izguba izpita.

Izkušeni pravniki Pravnika na dlani smo več kot 90-odstotno uspešni pri povrnitvi odvzetega izpita. Ne odlašajte in nas kontaktirate na 01 280 8000, preden se vam iztečejo roki! Dosegljivi smo vsak delovnik med 8. in 20. uro.

Kazenske točke

V Sloveniji je z namenom zagotavljanja večje prometne varnosti in zmanjšanja prometnih prekrškov uveden sistem kazenskih točk. V hitro spreminjajočem se okolju cestnega prometa pa je prekršek zelo enostavno storiti. Če storite prometni prekršek, vas lahko tudi kaznujejo z določenim številom kazenskih točk, ki so odvisne od resnosti in potencialne nevarnosti, ki jo prekršek predstavlja.

Ko voznik v obdobju dveh let z enimi ali več prekrški zbere ali preseže 18 kazenskih točk, mu je izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja za vse kategorije motornih vozil, za katere je storilec imel dovoljenje, ko je storil prekršek. Če se to pripeti tudi vam, vam polagamo na srce, da se posvetujete s pravnikom, ki pozna postopek povrnitve izpita in vas lahko v postopku tudi učinkovito umerja. Sicer se izbris točk iz skupne evidence kazenskih točk samodejno izvede po preteku dveh let od pravnomočne odločbe, s katero so bile izrečene.

izguba izpita_banner | Foto:

Odvzem vozniškega izpita

Če voznik naredi prekršek, ki vodi do odvzema vozniškega dovoljenja, organ, pristojen za prekrške, sodišču predlaga začasni odvzem (dokler ne pride na vrsto za ugotavljanje trajnega odvzema izpita). Ta nelagoden položaj vam lahko pomaga rešiti Pravnik na dlani. Izkušeni pravni svetovalci vedo, kakšni so postopki pridobitve odvzetega izpita, predvsem pa vedo, kako mora biti predlog za vrnitev začasno (ali trajno) odvzetega izpita prepričljivo sestavljen.

Ste napihali ali storili kak drug prekršek? Potrebujete pomoč pri sestavi predloga za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja? Želite, da ga za vas pripravi izkušen pravnik, ki ve, kaj mora predlog vsebovati, da bo padel na plodna tla? Obrnite se na Pravnika na dlani – telefonsko pravno svetovanje na 01 280 8000.

Povrnitev odvzetega vozniškega izpita

Ko prejmete odločbo o začasnem odvzemu izpita, lahko s predlogom zaprosite, da se vam vozniško dovoljenje tudi začasno vrne. To pomeni, da lahko vozite do trenutka, ko bo vaš primer obravnavan in ko bo sodišče sprejelo odločitev o morebitnem trajnem odvzemu izpita. Ko sodišče sprejme odločitev glede vašega primera, izda odločbo. Če je prekršek resen, lahko z odločbo določi, da vaše vozniško dovoljenje ni več veljavno (gre za trajni odvzem izpita). Ko odločba postane pravnomočna, imate, da sodišču predložite predlog za odlog izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, na voljo 15 dni. V tej zahtevi sodišču predlagate, da prekinitve vozniškega dovoljenja ne izvede takoj, ampak vam namesto tega naloži rehabilitacijske ukrepe in določi preizkusno dobo, v kateri boste lahko dokazali, da odvzem vozniškega dovoljenja ni potreben in da ne boste ponovno storili podobnega prekrška. Tudi na tem mestu vam polagamo na srce, da najdete pravno pomoč, ki vam bo zmanjšala skrbi in olajšala delo.

Naročnik oglasnega sporočila je 12MEDIA D.O.O.

Ne spreglejte