SiolNET. Avtomoto Novice
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volvo

Obljuba Volva: novi avtomobili bodo brez usnja

0,20

termometer

Volvo C40 recharge
Električni volvo C40 recharge Foto: Volvo

Volvo se bo v prihodnjih modelih povsem odpovedal klasičnemu usnju, najprej bodo tak pristop uporabili pri električnem vozilu C40 recharge.

Električni volvo C40 recharge tako v notranjosti nima klasičnih usnjenih dodatkov, enak pristop pa bo Volvo uporabil tudi pri vseh naslednjih električnih vozilih. Ker so pri Volvu napovedali, da bodo leta 2030 prodajali le še električna vozila, se torej klasično usnje umika iz celotne njihove ponudbe.

Volvo C40 Foto: Volvo Četrtina vseh materialov iz recikliranih in naravnih virov

Za tak korak so se odločili zaradi etičnih pogledov in tudi problematike, ki jo čezmerna živinoreja predstavlja za količino toplogrednih plinov. Ta je kriva za kar okrog 14 odstotkov vseh globalnih toplogrednih plinov, ki so posledica človeške aktivnosti.

Volvo namerava leta 2025 delež materialov iz recikliranih ali naravnih virov povečati na 25 odstotkov. Istega leta bodo od svojih dobaviteljev prav tako zahtevali, da pri proizvodnji uporabljajo le še električno energijo iz obnovljivih virov.

Glede materialov pa še to: Volvo je za notranjost vozil izumil svoj material z imenom nordico. To je oblazinjenje, ki izhaja iz reciklirane plastike, naravnih materialov trajnostnih skandinavskih gozdov in recikliranih plutovinastih zamaškov iz vinske industrije.

Volvo C40 Foto: Volvo

Volvo C40 Foto: Volvo

Volvo C40 Foto: Volvo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin