Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
7. 5. 2014,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Revoz Carlos Ghosn

Sreda, 7. 5. 2014, 13.36

8 let

Novo mesto uradno postalo rojstno mesto novega renault twinga

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V tovarni Revoz sta predsednica vlade Alenka Bratušek in prvi mož skupine Renault Carlos Ghosn uradno odprla proizvodno linijo novega twinga. Potrjenih je 270 novih delovnih mest.

Bataljon 300 robotov ob boku 270 novim sodelavcem

Projekt Edison izhaja iz partnerstva med zvezo Renault-Nissan in nemškim Daimlerjem ter združuje proizvodnjo modelov renault twingo in smart na skupni konstrukcijski osnovi. Vrednost projekta Edison je v celoti ocenjena na 450 milijonov evrov. Slovesnost je potekala v obratu za sestavo karoserij, v katerem je postavljena povsem nova sodobna proizvodna oprema, ki omogoča večjo fleksibilnost, tj. izdelavo več različnih modelov na isti liniji. V obratu je 300 robotov, kar pomeni 52-odstotno robotizacijo procesa, v uporabi so tehnologije, ki so ta hip najsodobnejše v svetu.

Projekt, ki ga je s spodbudo za neposredne tuje naložbe v višini 22,5 milijona evrov podprla tudi Slovenija, je po več letih padanja proizvodnih količin in s tem tudi števila zaposlenih v podjetje prinesel nova delovna mesta.

Od februarja letos je tako delo v Revozu dobilo že več kot 270 sodelavcev, kar pomeni, da bo do začetka serijske proizvodnje celo presežena napoved iz začetka februarja, in sicer 270 zaposlitev, od tega 70 neposredno v Revozu in za nedoločen čas.

Carlos Ghosn: Od Revoza pričakujemo odličen začetek serijske proizvodnje novega twinga

Eden izmed najbolj uspešnih menedžerjev sodobnega avtomobilskega sveta, predsednik Renaulta Carlos Ghosn, je slovenski tovarni podelil eno izmed ključnih vlog pri prihodnji strategiji koncerna:

"Danes sem v Novem mestu, da bi z zaposlenimi Revoza proslavil dvojni uspeh: uvrstitev na vrh lestvice Ranking Alliance, ki upošteva več kriterijev, predvsem pa kriterije kakovosti, zadovoljstva kupcev in vsesplošno učinkovitost, ter uspešno sodelovanje z nemškim Daimlerjem. Pri zadnjem je šlo za velik izziv – znati sodelovati z novim partnerjem in uvesti novo konstrukcijsko osnovo v proizvodni proces. Skupne osnove so odločilnega pomena za zniževanje stroškov in optimizacijo naložb. Želim se zahvaliti vsem zaposlenim v Sloveniji za njihovo predanost in odlične rezultate. V okviru strateškega načrta Renault Drive The Change bo slovenska tovarna igrala ključno vlogo. Od nje pričakujemo, da bo zagotovila odličen začetek serijske proizvodnje novega twinga, da bo ostala med najučinkovitejšimi tovarnami zveze ter da bo delila svoje najboljše prakse. Tudi slovenska vlada je vedno stala ob strani Renaultovim projektom v državi, zato verjamem v našo 'win-win' razvojno strategijo tudi v prihodnje."

Ne spreglejte