Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
22. 9. 2020,
7.03

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

3

Natisni članek

električni avtomobili Elon Musk Tesla

Torek, 22. 9. 2020, 7.03

3 leta, 6 mesecev

Tesla Battery Day

Nov velik večer za Elona Muska: kaj bo razkril svetu?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

3

Elon Musk | Po Muskovi oceni bi po letu 2022 lahko nastale težave pri dobavi dovolj velikega števila baterijskih celic, zato bodo pri Tesli ta problem začeli reševati sami.  | Foto Reuters

Po Muskovi oceni bi po letu 2022 lahko nastale težave pri dobavi dovolj velikega števila baterijskih celic, zato bodo pri Tesli ta problem začeli reševati sami.

Foto: Reuters

Elon Musk in Tesla bosta zvečer po evropskem času razkrila novosti na področju baterij lastnih električnih avtomobilov.

Tesla je že večkrat predstavila dogodek Battery Day, ki ga je Elon Musk napovedoval s številnimi presežniki in mu tako močno večal pomembnost. Še vedno ni povsem znano, kakšne novosti bodo Američani danes razkrili, povezane pa bodo domnevno z lastno proizvodnjo baterijskih celic in morda tudi z novo zasnovo avtomobilskih baterij za izboljšano energijsko gostoto.

Premalo baterijskih celic že leta 2022?

Američani so lani že presegli mejo milijon izdelanih električnih avtomobilov, sami pa izdelujejo tudi baterijske pakete za lastne avtomobile. Kljub temu pa celice zanje še naprej kupujejo pri dobaviteljih, kot so Panasonic, LG in CATL. Musk je na Twitterju prav tako napovedal, da bodo to sodelovanje še nadaljevali in da ga bodo celo povečali.

Po Muskovi oceni bi po letu 2022 lahko nastale težave pri dobavi dovolj velikega števila baterijskih celic in zato bodo pri Tesli ta problem začeli reševati sami. Predvidoma torej z lastno proizvodnjo celic, tako da bi bili na trgu neodvisni od dobaviteljev ter njihovih dogovorov z drugimi proizvajalci.

Današnje novosti vezane na naslednje modele, bodo razkrili tudi nove prodajne podatke?

Musk je prav tako potrdil, da bodo današnje večerne novosti vplivale predvsem na modele, kot so cybertruck, roadster in električni tovornjak, in da obsežnejše serijske proizvodnje ne bodo deležni vsaj do leta 2022.

Del večernega dogodka pa bo tudi srečanje Teslinih delničarjev in tam bi Musk lahko razkril podatke o do zdaj rekordnem izplenu Tesle v posameznem prodajnem četrtletju.

Ne spreglejte