Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
7. 10. 2019,
7.16

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,59

7

Natisni članek

električni avtomobili Polestar

Ponedeljek, 7. 10. 2019, 7.16

4 leta, 6 mesecev

Znane so cene znamke Polestar v Evropi

Nov avto na sceni, Slovenci ga še ne morejo kupiti #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,59

7

Polestar 2 | Za zdaj je mogoče polestarja 2 naročiti le na Norveškem, v Nemčiji, Veliki Britaniji, Belgiji ter na Nizozemskem in Švedskem. | Foto Polestar

Za zdaj je mogoče polestarja 2 naročiti le na Norveškem, v Nemčiji, Veliki Britaniji, Belgiji ter na Nizozemskem in Švedskem.

Foto: Polestar

Volvo je za prvi avtomobil svoje električne znamke Polestar napovedal izhodiščno ceno, toda vozilo bo za zdaj na voljo le v šestih evropskih državah.

Volvo bo imel sicer tudi električne različice svojih starih modelov (na primer XC40), toda prek Polestarja bodo aktivneje ponujali tako alternativne pogone kot tudi drugačne pristope k avtomobilski prodaji. Avtomobil polestar 2 je njihov prvi izdelek za Evropo. To je na področju električnih vozil tekmec tesle model 3, na celotnem avtomobilskem trgu pa (še pomembneje) alternativa klasični premijski ponudbi tega dimenzijskega razreda – BMW serije 3, audiju A4, mercedes-benzu razreda C in podobno.

Polestar 2 ima baterijo s kapaciteto 78 kilovatnih ur in 300-kilovatni elektromotor. | Foto: Polestar Polestar 2 ima baterijo s kapaciteto 78 kilovatnih ur in 300-kilovatni elektromotor. Foto: Polestar Na voljo v šestih evropskih državah, naročila prek interneta

Polestar 2 ima baterijo s kapaciteto 78 kilovatnih ur in 300-kilovatni elektromotor, kar je primerljivo s teslo 3. Vsi polestarji 2 bodo imeli štirikolesni pogon. Posebnost bo povsem nov infozabavni sistem, ki ga bo Polestar razvil skupaj z Googlom in bo deloval na Androidovi platformi. To bo prva uporaba takega sistema v kateremkoli avtomobilu.

Za zdaj je mogoče polestarja 2 naročiti le na Norveškem, v Nemčiji, Veliki Britaniji, Belgiji ter na Nizozemskem in Švedskem. Izhodiščna cena na vseh trgih (manjše razlike le zaradi različnih valut) bo okrog 59 tisoč evrov.

Polestar sprejema naročila za avtomobil prek interneta, že letos pa bodo v večjih mestih odprli prostore svojih specializiranih trgovcev. Do konca prihodnjega leta bodo predvidoma po vsem svetu odprli 50 takih središč.

Ne spreglejte