SiolNET. Avtomoto Novice
2,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Najhitrejši vlaki namesto notranjih letov?

Najhitrejši vlaki v Evropi: eden je tudi blizu Slovenije

2,73

termometer

Hitri vlak bullet train | Znameniti hitri vlak italijanskih "rdečih puščic". | Foto: Guliver Image
Znameniti hitri vlak italijanskih "rdečih puščic". Foto: Guliver Image

Hitri vlaki v času poskušanja zniževanja okoljskih izpustov iz transporta postajajo pomemben del potovanj znotraj večjih držav. V naši bližini najdemo vlake, ki potujejo s hitrostjo prek 300 kilometrov na uro, tudi v Italiji, Nemčiji in Franciji.

Hitri vlak za potovanja do dobrih tisoč kilometrov ostaja najbolj učinkovito prevozno sredstvo. Tehnologija in potencial hitrih vlakov, ki sta jo na japonskem utemeljevala Shinkansen in v Evropi predvsem francoski TVG, se ne ustavljata. Kitajci so zgradili 38 tisoč kilometrov železniškega omrežja, ki ga v Evropi želijo dodatno razširiti ter nadgraditi tudi Italijani, Španci, Nemci, Belgijci in Angleži. Pred štirimi leti je prvo hitro traso za vlake dobila tudi Afrika, in sicer v Maroku, kjer vlak al boraq vozi s hitrostjo do 320 kilometrov na uro.

Rdeče puščice švigajo prek Italije

Z vidika Slovenije je mogoče do najhitrejših vlakov priti že v Italiji. Vlaki z vzdevkom "rdeča puščica" ali "frecciarossa" so izdelani za hitrosti do 360 kilometrov na uro, na testiranjih pa so jih pognali blizu meje 400 kilometrov na uro. Najhitrejšo različico frecciarossa 1000 (ETR 1000) so vpeljali leta 2017. Ta za pot med Milanom in Rimom potrebuje le dve uri in 20 minut.

Rdeče puščice so sicer 200 metrov dolgi vlaki, ki lahko sprejmejo do 457 potnikov. Rdeče puščice švigajo prek Italije in povezujejo mesta, kot so Benetke, Bologna, Firence, Torino in Milano, z Rimom ter Neapljem na jugu države.

Hitri vlak bullet train | Foto: Guliver Image Foto: Guliver Image

Najhitrejši vlak na svetu ostaja kitajski maglev. Vlak, ki v Šanghaju povezuje letališče z železniško postajo v središču mesta, dosega hitrosti do 460 kilometrov na uro. Ti vlaki uporabljajo tehnologijo magnetnega polja in dejansko lebdijo nad tiri. Trideset kilometrov dolgo pot opravi v sedmih minutah in pol. Kitajci so sicer že razvili vlak tudi za hitrosti do 600 kilometrov na uro.

Prek 300 kilometrov na uro tudi skozi Francijo in Nemčijo

Italijanski vlaki bodo predvidoma že letos vozili na liniji med Milanom in Parizom, s čimer bodo Italijani postavili tudi konkurenco francoskemu TVG (Train a Grand Vitesse). Francozi so sicer v Evropi utemeljitelji hitrih vlakov, saj so po drugi svetovni vojni prav oni podrli mnoge hitrostne rekorde. Vlaki TVG danes na nekaterih linijah vozijo s hitrostmi do 320 kilometrov na uro.

 V Nemčiji smo pred leti, namesto da bi opravili notranji let z letalom, med Frankfurtom in Kolnom preizkusili hitri vlak družbe ICE (Intercity Express). Ta vlak na 180 kilometrov dolgi poti vozi s hitrostjo 300 kilometrov na uro. Če zamuja, lahko pospeši tudi do 330 kilometrov na uro. Vlak poganja šestnajst elektormotorjev s sistemsko močjo 16 tisoč "konjev".

Francoski TGV je prvo hitro železniško progo v Evropi odprl leta 1981 med Parizom in Lyonom. Danes imajo samo Francozi že 2.800 kilometrov hitrih železniških tirov.

Hitri vlak bullet train | Foto: Guliver Image Foto: Guliver Image

Hitri vlak bullet train | Foto: Guliver Image Foto: Guliver Image

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin