SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mitsubishi EVO – nekoč pojem športne limuzine, kmalu le še hibridni SUV

0

termometer

Mitsubishi bo še naprej razvijal svojo športno znamko EVO, pod katero pa bodo predstavljali visokozmogljive hibridne športne terence. Vanje bodo vključili tehnologijo z dirk na Pikes Peak.

Mitsubishi je z lancerji EVO postal avtomobilska športna ikona

Podobno kot Subaru je pred leti tudi Mitsubishi redno razvijal športne različice svojega lancerja. Izdelali so deset evolucij lancerja EVO, s katerimi so osvajali številna prvenstva v reliju. Štirikrat zaporedoma so bili tudi svetovni prvaki. Po zadnjem lancerju EVO X pa se je športni razvoj pri Mitsubishiju ustavil, saj se je celotna tovarna usmerila v drugo plat avtomobilske industrije.

V prihodnje hibride tehnologija dirkalnika MiEV evolution in lancerjev štirikolesni pogon

Japonce zdaj zanima hibridna tehnologija. Že več let je bilo veliko ugibanj o prihodnosti znamke lancer EVO. Na avtomobilskem salonu v Parizu je Kanenori Okamoto, produktni vodja Mitsubishija, zavrnil možnost naslednika športne limuzine. Znamka EVO sicer ne umira, saj jo bodo uporabili tudi pri naslednjih vozilih.

A to ne bodo športne limuzine, temveč visokozmogljivostni hibridni športni terenci. Japonci naj bi izdatno uporabili znanje in tehnologijo z gorske dirke na ameriški Pikes Peak, kjer zadnja leta nastopajo z električnim dirkalnikom MiEV evolution.

Tako kot ta dirkalnik bo tudi Mitsubishijev športni terenec prihodnosti potreboval veliko in zmogljivo baterijo, močne električne motorje in učinkovit štirikolesni pogon. V prihodnje bo vsa tehnologija postopno na voljo tudi v manjših Mitsubishijevih modelih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin