Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
8. 11. 2012,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maserati Športni Avtomoto

Četrtek, 8. 11. 2012, 11.15

8 let

Maserati quattroporte bo večji, lažji in še hitrejši

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Znameniti trizob iz pokrajine Emilia Romagna bo na salonu v Detroit pripeljal novo generacijo svojega športnega potovalnika, quattroporteja. Ta bo večji, udobnejši, hitrejši in lažji.

Prodajni steber znamke

Predsednik uprave Maseratija Harald Wester je ob razkritju prvih fotografij nove generacije quattroporteja povedal, da imajo z njim velike načrte. Ta veliki in prestižni športni potovalnik naj bi namreč bil osrednji prodajni steber znamke in kot tak tudi odigral ključno nalogo pri doseganju prodajnih načrtov, ki do leta 2015 predvidevajo dvig letne prodaje na 50.000 enot.

Univerzalna podoba naj bi bila všeč bogatim Evropejcem, Američanom in Kitajcem

Nove linije quattroporteja je potegnil sam šef Maseratijevih oblikovalcev Lorenzo Ramaciotti skupaj s svojim dream teamom iz studija Maserati Design Centre. Podoba novinca naj bi bila dovolj agresivna, športna, atletsko udarna za nagovor čustev kupcev na stari celini in v ZDA, ter hkrati dovolj elegantno glamurozna in bahaška, da bo poželenje vzbujala tudi pri vse bolj in bolj bogatih Kitajcih.

Predvsem zaradi azijskega trga bo novi quattroporte še nekoliko zrasel v dolžino in torej prerasel že zdaj dobrega pet metrov dolgega predhodnika (5.097 milimetrov). Dodatni dolžinski milimetri, katerih natančna dolžina še ni znana, pa bodo posledično seveda prinesli več prostora v potniškem in prtljažnem prostoru.

Lahka aluminijasta karoserija

Kljub večji dolžini pa naj bi novinec predvsem zaradi popolnoma aluminijasta karoserije in uporabe drugih sodobnih gradnikov izgubil kar precej kilogramov.

Točnega podatka o uspešnosti shujševalne kure sicer pri Maseratiju še niso razkrili, ampak dejstvo je, da bo novi quattroporte lažji od svojega skoraj dve toni težkega predhodnika.

Pod motornim pokrovom evolucija Ferrarijevega stroja, napovedan je tudi prihod dizla

Pod motornim pokrovom nove generacije tega velikega in hitrega potovalnika GT se bo tudi v prihodnosti vrtel Ferrarijev 4,7-litrski bencinski stroj V8, ki pa bo v skladu z avtomobilsko evolucijo pridobil na kilovatih.

Tako naj bi predvsem tudi zaradi germanskih superšportnih limuzin z oznakami M, AMG in RS tudi V8 silak v quattroporteju po novem presegel mejo 500 "konj" (prek 370 kilovatov).

Nekdanji šef Ferrarijevega motornega oddelka Paolo Martinelli, ki sedaj vodi ekipo centra Maserati Powertrain, je napovedal tudi vgradnjo povsem novega bencinarja V6, ki bo na voljo tudi v drugih novih hišnih modelih (limuzini in SUV-ju), in prihod zmogljivega prisilno polnjenega dizla.

Ne spreglejte