SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Malezijski sultan naročil tovornjak Mack z zlatim ornamentom na nosu

2

termometer

 | Foto:
Malezijski sultan Ibrahim Ismai je v Avstraliji v tovarni tovornjakov Mack naročil ekskluzivnega zunajserijskega vlačilca, katerega cena je tako visoka, da številke sploh niso želeli povedati.

Vgrajen žar, sedeži z zlatimi šivi in zlat ornament na mogočnem nosu

Tovornjaki Mack veljajo za zelo zanesljive, močne in nezgrešljive ikone ameriških ter avstralskih cest. Mogočna podoba teh vlačilcev je prepričala tudi malezijskega sultana, ki je potreboval prevoz za svoj super gliser. V Avstraliji je zato po svojih osebnih željah naročil zunajserijsko opremljenega, zasnovanega in okrašenega vlačilca znamke Mack, ki so ga izdelovali nič manj kot leto dni.

Razumljivo, saj so vanj recimo vgradili tudi žar, sedeže so sešili z zlatimi šivi, markanten nos oziroma pokrov motorja pa krasi ornament iz čistega zlata. V bogato grafiko pa so oblikovalci vpeli tudi malezijsko zastavo in grb družine Johor.

O ceni pri Macku iz poslovne previdnosti in bontona molčijo, a poznavalci pravijo, da je izjemno visoka in tudi zaradi tega ostaja skrivnost. Glede na podobne izdelke drugje po svetu je sultan zanj verjetno odštel krepko več kot pol milijona evrov.

Video: Tovornjaki znamke Mack so svojevrstna ikona ameriških in avstralskih cest

Že v peklu prve svetovne vojne so ti tovornjaki dobili vzdevek buldog. Oglejte si, zakaj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin