Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
26. 4. 2018,
10.24

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

4

Natisni članek

policist promet promet Postani boljši voznik

Četrtek, 26. 4. 2018, 10.24

5 let, 12 mesecev

Ljubljana ima prometnega policista, ki mu ni para

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

4

Kako dobro se znajdete v križišču, če v njem promet usmerja policist? Ljubljanski policist Borut Božič, ki nam je v praksi že pokazal reakcije voznikov na policistovo piščalko in bele rokavice, je svoje znanje dokazal tudi na mednarodnem policijskem tekmovanju v Budimpešti.

Borut Božič delo policista opravlja že okrog 25 let. | Foto: Klemen Korenjak Borut Božič delo policista opravlja že okrog 25 let. Foto: Klemen Korenjak

Ali poznate pomen policistovih kretenj?


Pred leti smo ljubljanskega policijskega inšpektorja Boruta Božiča postavili v eno izmed križišč v Ljubljani, kjer nam je pokazal delo policista prometnika in tudi reakcijo, ki jo danes policist na sredini križišča povzroči pri voznikih avtomobilih in drugih udeležencih prometa.

Premagal policiste v Budimpešti

Letos je bilo v dogajanje ob dnevu madžarske policije vključeno tudi tekmovanje policistov prometnikov v fizičnem usmerjanju prometa. Organizator je na enem bližnjih križišč izklopil semaforje, posamezni tekmovalci, policisti prometniki, pa so morali v desetih minutah fizičnega urejanja prometa pokazati in dokazati svoje sposobnosti. V tekmovanju se je s policisti iz drugih držav pomeril tudi Božič, ki je s svojim strokovnim znanjem, zanesljivostjo, pa tudi eleganco v gibanju prepričal ocenjevalno komisijo. Premagal je konkurente iz Prage, Bratislave, Bukarešte in Budimpešte ter osvojil prvo mesto.

Ali poznate pomen policistovih kretenj? | Foto: Klemen Korenjak Ali poznate pomen policistovih kretenj? Foto: Klemen Korenjak S policistom v križišču hitro nastane vozniški šok

V Ljubljani smo takrat z Božičem ustavili delovanje semaforjev, na katerih je zato utripala le še rumena luč, sredi križišča pa je glavno besedo dobil policist s prepoznavnimi belimi rokavicami in glasno piščalko. Že v nekaj sekundah je sledil šok. Peška je obstala na pločniku, nejeverno gledala v policista in se obotavljala, ali naj sploh stopi na prehod za pešce. Vozniki se sprva niso zmedli in so skozi križišče peljali skladno s policistovimi kretnjami, nato pa bi skoraj počilo.

Voznik poltovornjaka se ni zmenil za policistov položaj. Ta je bil proti njemu obrnjen s prsmi, iztegnil je roke, glasno piskal in … nič. Voznik je nadaljeval pot v notranjost križišča in šele ko je policist večkrat zapored zapiskal, stopil proti njemu in s kretnjo jasno pokazal, da je zdaj v križišču glavni on, je voznik sunkovito ustavil.

"Znanje popusti, vozniki se ravnajo po občutku"

"Ko policist stopi v križišče, marsikateremu vozniku znanje popusti in se ravna le še po občutku. Vozniki preslabo poznajo kretnje policistov, gledajo drug na drugega in se opazujejo. V našem primeru sem moral nekatere opozoriti z večkratnim žvižgom, pokazal sem nanje, a so še vedno nadaljevali vožnjo," pravi Božič, izkušeni policijski inšpektor z oddelka za promet na policijski upravi v Ljubljani, ki je fizično usmerjanje prometa začel že pred 22 leti.

Glavna naloga in smisel policista, ki danes sicer le še redko stopi v križišče – to se v Ljubljani na primer dogaja predvsem v največjih križiščih ob prometnih konicah –, je razbremeniti prenatrpanost križišča. Potreba po policistu se pojavi takrat, ko je gostota prometa zelo velika. Policist v največjih križiščih v Ljubljani najpogosteje pomagajo in se prilagajajo delujočemu intervalu semaforja. Policist predvsem preprečuje vožnjo v križišče, ko je to prenatrpano, in pospešuje promet iz njega.

Položaj telesa z vodoravno iztegnjenimi rokami ali z rokami, spuščenimi ob telesu:

Vozila, ki prihajajo iz smeri, proti kateri je policist obrnjen s prsmi ali hrbtom, morajo ustaviti. Vozila, ki se policistu bližajo proti boku, lahko vožnjo nadaljujejo. Pešci lahko prečkajo le tisto vozišče, na katerem je promet ustavljen.

Pokončno dvignjena roka z odprto dlanjo:

Vsa vozila morajo ustaviti. Ta prepoved velja za vsa vozila, razen za tista, ki v trenutku policistove kretnje ne morejo pravočasno ustaviti. Enako velja tudi za druge udeležence prometa, kot so pešci ali kolesarji.

Vodoravno iztegnjena desna roka z odprto dlanjo:

Ustaviti se morajo vozila, ki z gibanjem sekajo smer, v katero je iztegnjena roka policista. To so vozniki, ki vozijo naravnost, ki zavijajo desno, in preostali udeleženci prometa, ki prečkajo vozišče.

Počasno mahanje z vodoravno iztegnjeno roko gor in dol:

Voznik, proti kateremu daje policist ta znak, mora upočasniti hitrost svoje vožnje.

Kroženje z roko v podlakti:

Voznik ali udeleženec prometa, ki mu policist daje ta znak, mora pospešiti vožnjo oziroma hitrost gibanja.

Odročena roka z odprto dlanjo proti določenemu vozilu:

Voznik, proti kateremu je usmerjena policistova dlan, mora ustaviti.
Ne spreglejte