Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
20. 12. 2016,
10.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Natisni članek

Lamborghini najdražji avtomobili

Torek, 20. 12. 2016, 10.20

6 let, 7 mesecev

Lamborghini aventador S: najboljši avtomobilski nakup za 300 tisoč evrov? #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Lamborghini aventador S za 300 tisoč evrov | Foto Lamborghini

Foto: Lamborghini

Lamborghini predstavlja novega aventadorja S, ki bo v primerjavi s predhodnikom dobil močnejši motor, boljšo aerodinamiko in kot prvi lamborghini tudi štirikolesno krmiljenje. Priporočljiva cena za Evropo znaša 281 tisoč evrov, v Sloveniji bo cena presegala 300 tisočakov.

Najdražji avtomobili, ki so jih letos kupili Slovenci


Agresivnejša zunanjost, zmogljivejši atmosferski motor V12, štirikolesno krmiljenje …

Pri Lamborghiniju so obenem poskrbeli za še nekoliko bolj atraktivno in drzno zunanjost, za večji podtlak je aventador dobil tudi večji zadnji difuzor in 20 odstotkov lažji izpušni sistem. Zadnji spojler je mogoče nastaviti v tri različne položaje, kar bo tudi za polovico povečalo podtlak, v aerodinamično najugodnejšem položaju pa bo upor kar štirikrat manjši kot do zdaj.

Aventadorja poganja 6,5-litrski motor V12, ki bo imel 730 "konjev", kar je 40 "konjev" več kot do zdaj. Do 100 kilometrov na uro pospeši v 2,9 sekunde, najvišja hitrost znaša 217 kilometrov na uro. Atmosferski motor se zdaj vrti vse do 8.500 vrtljajev v minuti.

Aventadorja poganja 6,5-litrski motor V12, ki bo imel 730 "konjev", kar je 40 "konjev" več kot do zdaj.  | Foto: Lamborghini Aventadorja poganja 6,5-litrski motor V12, ki bo imel 730 "konjev", kar je 40 "konjev" več kot do zdaj. Foto: Lamborghini

Si ga bodo privoščili tudi Slovenci?

Avtomobil je seveda ohranil svoj štirikolesni pogon, kar do 90 odstotkov moči pa lahko voznik prenese le na zadnji par koles. Pri Lamborghiniju so dodali še četrti način vožnje ego, ki dopušča posamične nastavitve pogona in podvozja. V notranjosti je novost novi digitalni zaslon na dotik, ki ima serijsko tudi podporo za infozabavni sistem Car Play.

Nekaj lamborghinijev aventadorjev že vozijo tudi Slovenci, a vsi na njih nimajo slovenskih registrskih tablic. Priporočljiva cena za Evropo je z vključenim davkom 281 tisoč evrov, prvi kupci pa ga bodo dobili aprila prihodnje leto.

Ne spreglejte