SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Honda CJ250 city scrambler – butični izdelek slovenske delavnice 7seven customs

2

termometer

Ste kdaj spremljali oddaje Discovery Channela, kjer v butičnih manufakturah predelujejo avtomobile in motocikle? Garaže, polne idej, obstajajo tudi v Slovenji. Na Prevojah domuje 7seven customs.

Mojster Kopitar si je 36 let staro hondo zamislil kot vpadljivo urbano igračo

Ustanovitelj in idejni vodja delavnice 7seven customs iz Prevoj pri Domžalah Andraž Kopitar je predstavil svoj novi projekt – predelavo honde CJ250 letnik 1979 v motocikel, imenovan city scrambler.

Avtor projekta si je to predelavo motociklističnega starodobnika zamislil kot transformacijo v igriv stroj za zabavo v urbanem okolju. Označil ga je kot igračko med motocikli za iskrivo vožnjo po ulicah. Od tod tudi navdih za ime "city scrambler", ki seveda podčrtuje nov značaj predelanega motocikla.

Andraž Kopitar je projekt v svoji majhni delavnici izpeljal v dobrih 200 delovnih urah, s stroškovnikom pa ni presegel 2.500 evrov. Slovenija kot trg za tovrstne predelave ni obljubljena dežela. A zapriseženi motorist in avtor projekta pravi, da bi v tujini za tak predelan motocikel kljub manjši prostornini motorja (250 kubičnih centimetrov) lahko na trgu še vedno dobil okoli 4.500 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin