SiolNET. Avtomoto Novice
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bosch bo gradil tovarno delov samodejnih avtomobilov za milijardo evrov

1,43

termometer

Nemški industrijski gigant Bosch bo začel graditi novo tovarno za milijardo evrov, kjer bodo izdelovali tudi čipe za samodejno vozeče avtomobile. Tovarna bo zaposlovala 700 ljudi, končali jo bodo čez dve leti.

Bosch Foto: Reuters

V tovarni za milijardo evrov bo delalo 700 ljudi

Podjetje Roberta Boscha je eden največjih dobaviteljev v avtomobilski industriji, zdaj pa so uradno potrdili svojo najvišjo naložbo v 130-letni zgodovini družbe. V novo tovarno pri Dresdnu bodo namreč vložili milijardo evrov. V njej bodo izdelovali čipe za samodejno vozeče avtomobile, prav tako pa tudi za pametne stanovanjske hiše in povezana mesta prihodnosti. Tovarno bodo zgradili leta 2019, v njej pa nameravajo zaposliti 700 ljudi.

Bosch, ki je najbolj znan kot dobavitelj klasičnih vitalnih delov v osebnih avtomobilih, je že danes pomemben proizvajalec čipov. Izdelujejo jih tudi za proizvajalce pametnih telefonov, vsak izdelani avtomobil na svetu pa ima v povprečju devet njihovih čipov. Danes so tudi vodilni proizvajalec senzorjev, potrebe po teh pa se bodo ob pričakovanem razvoju samodejnih avtomobilov še znatno povečale. Bosch in koncern Daimler sta spomladi napovedala združene moči pri razvoju tovrstnih tehnologij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin