SiolNET. Avtomoto Novice
4,76

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Boeing 777 X

Boeingovo novo letalo: to je prva novost za potnike #foto

4,76

termometer

Boeing 777 X
Boeingovo letalo bo prvim naročnikom na voljo prihodnje leto. Foto: Boeing

Boeing bo prihodnje leto dostavil prvo potniško letalo 777 X, ki bo dolgo 76 metrov in bo ponujalo nov koncept ureditve potniškega prostora.

Boeing je bil v zadnjih mesecih pod drobnogledom dveh tragičnih nesreč z letalom 737 max (to ostaja prizemljeno), kljub temu pa z novo zasnovo notranjosti že polni optimizma pričakujejo svoje novo letalo 777 X. To bo postalo najdaljše potniško letalo na svetu.

Zaobljene linije, občutek prostornosti

Na letalskem razstavnem sejmu v Hamburgu je Boeing predstavil notranjost svojega novega letala, s katerim bodo letos začeli prve testne polete in ga bodo prihodnje leto začeli dobavljati prvim naročnikom.

Američani so želeli v notranjosti trupa izboljšati potovalno izkušnjo vseh potnikov. Več je zaobljenih linij, ki povečujejo občutek prostornosti, obenem pa so tudi poskušali izboljšati izkoristek na letalu precej omejenega prostora.

Kovčke bo mogoče položiti na bok in jih pospraviti v predale nad sedeži. Kovčke bo mogoče položiti na bok in jih pospraviti v predale nad sedeži. Foto: Boeing Psihološko boljše počutje na letalu, a tudi nov koncept spravljanja kovčkov

Med zanimivimi novostmi Boeing obljublja višji položaj oken, s katerim bodo večjemu številu potnikov omogočali pogled iz letala, ter drugačno zasnovo odlagalnih predalov nad sedeži. Vanje bodo potniki svoje kovčke iz ročne prtljage lahko postavili na bok, podobno rešitev za nova letala pripravlja tudi Airbus.

Pri Boeingu bodo boljše počutje poskušali ustvariti tudi z višjim tlakom, kar odpravlja nekatere simptome bivanja na visoki nadmorski višini. Vsaka kabina bo tudi štiri centimetre širša.

Letalo bo dolgo 76 metrov, sprejelo pa bo lahko od 400 do 425 potnikov. Dolet letala bo znašal okrog 14 tisoč kilometrov. Boeing je potrdil različici 777-9 in 777-8. To manjše letalo bo sprejelo do 375 potnikov, a bo imelo s 16 tisoč kilometri še precej večji dolet.

Notranjost novega Boeingovega letala:

Boeing 777 X Foto: Boeing

Boeing 777 X Foto: Boeing

Boeing 777 X Foto: Boeing

Boeing 777 X Foto: Boeing

Boeing 777 X Foto: Boeing

Komentarji

7

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • simoncvirn / 18.04.2019. ob 11:25 +4 0

  787 MAX? Ne bo šlo, ne obstaja. Prizemljena so letala tipa 737 MAX.

  +4 0
 • cvili / 18.04.2019. ob 17:02 +2 0

  nerodna reklama v nerodnem času za nerodno letalo. PR in marketing kurita sredstva, namesto da bi utihnili in se resnično posvetili kupcem brez nategovanja.

  +2 0
 • modrooki / 18.04.2019. ob 12:14 +3 - 2

  SLOMEVZHA1, na letalih ni nikakršne umetne inteligence. So zgolj ročno sprogramirani kontrolni sistemi brez karkšnegakoli strojnega učenja (podobno kot ABS v avtu). Poskusi se vzdžati komentiranja stvari, ki jih ne razumeš.

  +3 - 2
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin