Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
22. 3. 2017,
12.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Avtosalon Ljubljana 2017

Sreda, 22. 3. 2017, 12.40

6 let, 6 mesecev

Avtosalon Ljubljana 2017: Tloris, seznam razstavljalcev, urnik, gosti ...

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

V ponedeljek bo v Ljubljani vrata odprl avtomobilski salon. Razstavljenih bo okrog 250 avtomobilov, med njimi 30 slovenskih premier. Med gosti salona bosta tudi predsednik družbe Hyundai Europe in slovenski oblikovalec pri Mercedesu Robert Lešnik.

Za sodelovanje se je odločilo 27 avtomobilskih znamk oziroma njihovih zastopnikov, ki bodo na skupno 12 tisoč kvadratnih metrih obiskovalcem predstavili okrog 260 vozil. | Foto: GR Za sodelovanje se je odločilo 27 avtomobilskih znamk oziroma njihovih zastopnikov, ki bodo na skupno 12 tisoč kvadratnih metrih obiskovalcem predstavili okrog 260 vozil. Foto: GR

Salon bo odprt od 27. marca do 2. aprila.

Odpiralni čas
27. marec: 15.00-20.00
28. 3.-30. 3.: 9.00-20.00
31. 3.-2. 4.: 9.00-21.00

Cena vstopnic
redna vstopnica (odrasli): 8 EUR
vstopnica s popustom (dijaki, študenti in upokojenci): 6 EUR
družinska vstopnica (2 odrasla, 3 otroci do starosti 16 let): 20 EUR
Otroci do 7. leta: brezplačno

Hyundaijev gost v Ljubljani bo tudi poslovni direktor Hyundaia Europe Thomas Schmidt. | Foto: Hyundai Hyundaijev gost v Ljubljani bo tudi poslovni direktor Hyundaia Europe Thomas Schmidt. Foto: Hyundai 30 slovenskih premier, skupno okrog 260 razstavljenih vozil

Avtomobilski salon se v Ljubljano vrača po 16, v Slovenijo pa po 11 letih. Salon bo v ponedeljek, 27. marca, uradno odprl slovenski premier Miro Cerar. Za sodelovanje se je odločilo 27 avtomobilskih znamk oziroma njihovih zastopnikov, ki bodo na skupno 12 tisoč kvadratnih metrih obiskovalcem predstavili okrog 260 vozil. Med temi jih bo 43 gospodarskih. Na ogled bo 30 slovenskih premier.

Med gosti avtomobilskega salona bo tudi Thomas Schmidt, poslovni direktor podjetja Hyundai Europe, ki bo s slovenskim uvoznikom korejske znamke predstavljal novo karavansko izvedbo modela i30. Mercedes-Benz bo v Slovenijo pripeljal Roberta Lešnika, vodjo zunanjega oblikovanja pri tej nemški znamki. Lešnik bo imel v ponedeljek ob 12.30 v Srebrni dvorani Gospodarskega razstavišča tudi predavanje.

Tloris avtomobilskega salona na Gospodarskem razstavišču:

Tloris avtomobilski salon | Foto: GR Foto: GR

Razporeditev avtomobilskih znamk po dvoranah:

Montažna dvorana A1 bo gostila znamke Renault, Dacia, Peugeot, Citroën in DS.

V Kupoli A se bodo predstavili Suzuki, Toyota in Ford.

Kocka oziroma dvorana A2 bo rezervirana za Audi, VW, Škodo, Seata in Porsche.

V Stekleni dvorani C bodo razstavljena vozila znamk Hyundai, Mazda in Opel.

Marmorna dvorana B bo namenjena Mercedes-Benzu, Smartu, Lexusu in Nissanu.

V montažni dvorani F si bo mogoče ogledati vozila znamke BMW v povezavi z GB leasingom in Mini.

Montažna dvorana D bo rezervirana za predstavitev lahkih gospodarskih vozil več znamk.

Na Salonu si bo mogoče ogledati tudi vozila znamk Alfa Romeo Stelvio, Volvo, Lamborghini in tudi nekaj motociklov. V preddverju Marmorne dvorane B2 bo razstavljena tudi blagovna znamka Tesla.

Oplova glavna novost avtomobilskega salona bo nova opel insignia. | Foto: Gregor Pavšič Oplova glavna novost avtomobilskega salona bo nova opel insignia. Foto: Gregor Pavšič

Program uradnih razstavljalcev na avtomobilskem salonu v Ljubljani

Audi

Glavna Audijeva novost bo novi športni terenec Q5. Predstavili bodo zmagovalni prototip z vztrajnostne dirke v Le Mansu, pa tudi novega audija S5.

Citroën
Poleg že znane nove generacije C3 Citroën na avtomobilski salon v Ljubljano prinaša tudi prenovljeno limuzino C-elysee.

Dacia
Premiero doživlja družinski logan MCV v opremi stepway. Na razstavišču bo tudi prenovljeni sandero, ki je lahko prvič opremljen tudi z robotiziranim ročnim menjalnikom. Novost je tudi duster s samodejnim dvosklopčnim menjalnikom EDC.

Ford
V Slovenijo prvič prihaja nova fiesta v različici vignale, pa tudi novi model ka+. Za hitrejši srčni utrip bosta poskrbela športnika focus RS in mustang.

Hyundai
Novi i30 v karavanski izvedbi, ki prihaja na trg septembra.

Mazda
Sodeč po uradnem programu razstavljalcev na salonu ne bo nove generacije športnega terenca CX-5, zato pa Mazda predstavlja novo izvedbo športnika MX-5 RF. To je roadster z električno pomično trdo streho.

Lexus
Lexus predstavlja novo športno limuzino IS, pa tudi luksuzni kupe RC.

Mercedes-Benz
Prenovljeni mercedes GLA, novi razred E coupe in novi razred E v različici allterrain. Kot dodatek serijski ponudbi bodo imeli na razstavišču tudi vrhunskega športnika mercedes AMG GT R.

Nissan
Poleg že znanih vozil bo Nissan predstavil peto generacijo micre, na razstavišču bo mogoče videti tudi športnika GT-R.

Opel
Glavni zvezzdi Oplovega razstavišča bosta nova generacija insignie grand sport in novi model crossland X. Obiskovalcem bodo pokazali tudi lansko študijo concept GT. Na razstavišču bo še dirkalni opel adam Tima Novaka.

Peugeot
Slovensko premiero bo doživel novi sedemsedežni avtomobil 5008. Prvič bodo pokazali tudi dirkalnik peugeot 208 R5, ki je last ekipe OPV Racing Cars in s katerim bo v slovenskem državnem prvenstvu v reliju vozil Rok Turk.

Porsche
Porsche predstavlja novo panamero, prvič v Sloveniji pa tudi novi model 911 v različici carrera GTS.

Renault

Slovenski premieri bosta prenovljeni captur in nova generacija koleosa. To je prvi primer takega avtomobila v Sloveniji, saj ga bodo začeli prodajati šele poleti. Na razstavišču Renaulta se bo bohotil tudi pokalni dirkalnik RS o1.

Seat
Še pred prihodom na slovenski trg bo Seat predstavil novo generacijo ibize.

Suzuki
Japonska avtomobilska znamka predstavlja novo generacijo swifta. Predstavili bodo tudi novega crossover ignisa, ki se po devetih letih vrača v Slovenijo.

Škoda
Osrednji avtomobil Škodinega razstavišča bo novi športni terenec kodiaq.

Toyota
Toyota ne bo imela pomembnejših novosti, zato pa bodo predstavili celotno ponudbo svojih hibridnih vozil in seveda tudi novega crossoverja C-HR.

Volkswagen
Glavna zvezda nemške avtomobilske znamke bo novi arteon. To je nova poslovna limuzina, ki so jo predstavili v začetku meseca na avtomobilskem salonu v Ženevi.
Ne spreglejte